ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/3/11

Οι υπερασπιστές του Βωμού


Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Αρχαία Αγορά, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του ΗΣΑΠ να προχωρήσει σε κατάχωση. Δηλώνουν αποφασισμένοι να την αποτρέψουν. Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία (Vids)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών πραγματοποίησε στις 11 το πρωί της Κυριακής, η "Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάσωση και ανάδειξη του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους".

Οι πολίτες αντιδρούν στην πρόθεση της διοίκησης του ΗΣΑΠ να προχωρήσει σε εσπευσμένη κατάχωση του Βωμού, που βρέθηκε μεταξύ των σταθμών Θησείο και Μοναστηράκι.
Η διοίκηση του ΗΣΑΠ, λόγω της καθυστέρησης στην παράδοση του σταθμού στο κοινό είχε αποφασίσει την κατάχωση, η οποία όμως αναβλήθηκε με παρέμβαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

 Οι αρχαιολόγοι επισημαίνουν τη μοναδικότητα της ανακάλυψης και παρουσιάζουν το ζήτημα ως μία σπάνια ευκαιρία για να δούμε εξ αρχής την οργάνωση της τοπιογραφίας των αρχαίων Αθηνών μέσα στα όρια της σύγχρονης πόλης.
Μέλη της πρωτοβουλίας δηλώνουν αποφασισμένα να υπερασπιστούν το βωμό και προτείνουν είτε τη μεταφορά του είτε την υπερύψωση της γραμμής.
/news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες