ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/3/11

Μυστικός πράκτορας... “περιστέρι”!

10.000 περιστέρια θα μεταφέρουν στρατιωτικά μυστικά στην Κίνα. Μάλιστα θα περάσουν και από ειδική... εκπαίδευση.

Την ώρα που η υφήλιος κρατάει την ανάσα της εν αναμονή των αποκαλυπτηρίων του πρώτου «αόρατου» κινεζικού μαχητικού αεροσκάφους, της τεχνολογίας Stealth, οι Κινέζοι στρατιωτικοί εξελίσσουν ένα άλλο μυστικό όπλο, αυτή τη φορά στον τομέα των διαβιβάσεων: τα ταχυδρομικά περιστέρια!
 
Θα εκπαιδεύονται κατά χιλιάδες και θα στέλνονται σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, στις πλέον απομονωμένες περιοχές της χώρας, μεταφέροντας απόρρητα μηνύματα για τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.
 
Φοβούμενες το μελλοντικό ξέσπασμα ενός πολέμου, οι στρατιωτικές Αρχές αποφάσισαν να στραφούν σε λίγο πιο… απαρχαιωμένες μεθόδους επικοινωνίας, για την περίπτωση που θα καταρρεύσουν όλα τα δίκτυα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων διοίκησης και ελέγχου.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου, πολύ σύντομα ο στρατός της χώρας θα αποκτήσει ένα - κυριολεκτικά - σμήνος από 10.000 ταχυδρομικά περιστέρια. Και σήμερα υφίσταται ανάλογη υπηρεσία, στην οποία όμως «υπηρετούν» μόλις 200 φτερωτοί ταχυδρόμοι.
 
«Τα στρατιωτικά αυτά περιστέρια θα πραγματοποιούν ειδικές αποστολές, μεταφέροντας απόρρητα μυστικά στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της κινεζικής ενδοχώρας», τόνισε ο Τσεν Χονγκ, ειδικός αναλυτής επί στρατιωτικών θεμάτων.
Περιστέρια χρησιμοποιεί ο κινεζικός στρατός από το 1950, είναι όμως η πρώτη φορά που θα συγκροτηθεί ένα ολόκληρο ειδικό... φτερωτό σώμα σε τόσο μεγάλη κλίμακα.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες