ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/3/11

Η ανικανότητα της κυβέρνησης και τα κορόιδα!



Αν περάσει και αυτό που ο υπουργός οικονομίας προανήγγειλε, νέα έκτακτη εισφορά δηλαδή επειδή παρουσιάστηκε μείωση των εσόδων, θα είναι η έκτη, μέσα σε 18 μήνες.
Η ανικανότητα της κυβέρνησης και τα κορόιδα!
Προφανώς, η ανικανότητά της να πατάξει την φοροδιαφυγή και να σουλουπώσει τα δημοσιονομικά της, την αναγκάζει να ακολουθήσει την πεπατημένη. Να απαιτήσει δηλαδή από τα κορόιδα να ξαναπληρώσουν.

Τα κορόιδα αυτά είναι οι επιχειρήσεις και κυρίως οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού όλο και κάτι εφευρίσκουν για να παρουσιάζουν ως έκτακτη εισφορά, ένα ακόμη χαράτσι!
Το ερώτημα βέβαια είναι, πότε θα σταματήσουν να λένε ψέματα. Ο ίδιος υπουργός που πριν από δύο μήνες έλεγε ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, οι ίδιοι υπουργοί και βουλευτές που χειροκροτούσαν αυτή την δέσμευση, τώρα μιλούν για αναγκαιότητα επιβολής νέων μέτρων για το καλό της χώρας.
Και ο κόσμος αναρωτιέται. Τι ζητούν τελικά; Να αναγκαστεί ο κακομοίρης ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου, που η τύχη ή η εργατικότητά του τον έκανε να το αποκτήσει, να πουλήσει τελικά την περιουσία του για να γλιτώσει από άμεσους και έμμεσους φόρους;
Διαβάστε την ενημέρωση του Γ.Παπακωνστίνου, αναφορικά με τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης, του Εurogroup. Ο ΥΠΟΙΚ επιχείρησε να αιτιολογήσει τις αστοχίες του φετινού προϋπολογισμού, παραδεχόμενος υστέρηση στα έσοδα στο πρώτο δίμηνο, τα οποία όμως, όπως είπε, αντισταθμίζονται από αντίστοιχες περικοπές δαπανών με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ο στόχος του ελλείμματος.
Παραδέχθηκε ότι αν το πρόβλημα δε λυθεί, θα πρέπει τους επόμενους μήνες να αποφασιστούν μέτρα 1,7 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέρχονται τόσο από το σκέλος των δαπανών όσο και των εσόδων.
Επιπλέον στο ποσό αυτό, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείο προσέθεσε το αποθεματικό του 2011 (περίπου 500 εκατ. ευρώ) αλλά και την παρακράτηση του 1/14 των ετήσιων δαπανών, η οποία δεν θα αποδοθεί αν δεν τηρηθεί κατά γράμμα ο προϋπολογισμός του 2011.
Δεν απέκλεισε επίσης μέτρα, όπως π.χ. η τιτλοποίηση εσόδων από διόδια.
Πώληση «πακέτου» του ΟΤΕ
Ερωτηθείς σχετικά με τον ΟΤΕ, δεν απέκλεισε ούτε επιβεβαίωσε πώληση νέου πακέτου του Οργανισμού, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συνεχείς επαφές του ιδίου με την Deutsche Telekom.
Αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου
Στο κομμάτι αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί ακίνητα αξίας 8 δισ. ευρώ, μόνο στα χαρτοφυλάκια των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ, ενώ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να σχηματίσει ταμείο στο οποίο θα συγκεντρώνονται οι άδειες εκμετάλλευσης ακινήτων, προεξοφλώντας μελλοντικά έσοδα, τα οποία θα μειώνουν άμεσα το χρέος.
Στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων τα θέματα θα συζητηθούν αύριο, με βασικό στόχο την εύρεση συμβούλων για τις αποκρατικοποιήσεις «πρώτης γραμμής» και τη συζήτηση του συνολικού πλαισίου.
Ένα πρώτο σχέδιο θα ανακοινωθεί στην Τρόικα τις επόμενες εβδομάδες αφού πρώτα εγκριθεί από του υπουργικό συμβούλιο, ενώ δεν είναι δεδομένη η έγκρισή του από τη Βουλή.
Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι αύριο δεν αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένα ακίνητα προς αξιοποίηση, καθώς άμεσος στόχος είναι η καταγραφή της περιουσίας και το «καθάρισμα» των ακινήτων. Άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να προχωρήσει σε νομοθετικές π[πρωτοβουλίες που να ξεκαθαρίζουν τους όρους δόμησης (πολεοδομικούς, χωροταξικούς) καθώς και τους τίτλους ιδιοκτησίας.
Ερωτηθείς για το Ελληνικό, είπε ότι ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας δεν αποκλείει εξελίξεις ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπεραμύνθηκε της ανάγκης ολοκλήρωσης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς όπως είπε μία μείωση κατά 20 δισ. ευρώ του χρέους προκαλεί περιστολή δαπανών για τόκους. και άρα εισπρακτικών μέτρων της τάξης του 1 δισ. ευρώ ετησίως.
Στον τραπεζικό τομέα, αναφέρθηκε στη ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ, αλλά και στο ότι παραμένει η πολιτική βούληση για κρατικό πυλώνα.
Στο κοινοτικό πεδίο, είπε ότι αισιοδοξεί ότι θα υπάρξει συμφωνία σε ό,τι αφορά την Ελλάδα (επιμήκυνση, επιτόκιο, αγορές ομολόγων από το EFSF).
Αυτή τη στιγμή οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για το 2012 θα είναι 66 δισ. ευρώ, όπως είπε, από τα οποία τα 24 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το Μηχανισμό, 25 δισ. ευρώ από την πρωτογενή αγορά και τα υπόλοιπο από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, stock flow adjustment και έντοκα γραμμάτια.
www.newstoday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες