ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/3/11

Kαντάφι: Στο τέλος θα είμαστε νικητές

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να μάχεται τονίζοντας ότι θα βγει νικητής από τον πόλεμο κατά των ανταρτών και των διεθνών δυνάμεων.
«Στο τέλος θα είμαστε νικητές», είπε χαρακτηριστικά ο συνταγματάρχης Καντάφι, σε σύντομες δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τη λιβυκή τηλεόραση.
Την ίδια ώρα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανέφερε ότι ο Μουαμάρ Καντάφι και οι σύμμαχοί του είναι πολύ πιθανό να εξετάζουν προορισμούς για να καταφύγουν εγκαταλείποντας τη χώρα, αν και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποφασίσει να
παραδώσει την εξουσία.
«Κάποια από όλα αυτά είναι απλά θέατρο», δήλωσε η κ. Κλίντον σε συνέντευξή της στο δίκτυο ABC, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ, έχουν επίγνωση των ανθρώπων που προσεγγίζουν «ισχυριζόμενοι ότι μιλούν για λογαριασμό του Καντάφι» και προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επιλογές που έχουν.
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σημείωσε ακόμη ότι «το μεγαλύτερο μέρος όλων αυτών είναι απλά μέρος της τακτικής του». «Είναι σε κάποιο βαθμό απρόβλεπτος. Εν τούτοις πιστεύουμε ότι εξετάζει, παράλληλα και όλα τα ενδεχόμενα. Καταλαβαίνετε τώρα, ποιές είναι οι επιλογές μου, που θα μπορούσα να καταφύγω, τι θα έπρεπε να κάνω. Και εμείς θα ενθαρρύναμε μία τέτοια εξέλιξη», προσέθεσε η κ. Κλίντον.
Τέταρτη νύχτα βομβαρδισμών
Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν για τέταρτη νύχτα οι βομβαρδισμοί των συμμαχικών δυνάμεων στη Λιβύη. Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν την αυγή στο κέντρο της Τρίπολης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες, δεν καταγράφηκαν αντιαεροπορικά πυρά πάνω από την πόλη.
Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο εκρήξεις και αμέσως μετά πυρά από αντιαεροπορικές συστοιχίες ακούστηκαν στην Τρίπολη. Σύμφωνα με τους ίδιους, στη συνέχεια ακούστηκαν πολλές ισχυρές εκρήξεις και επί περίπου δέκα λεπτά ο ουρανός φωτιζόταν από λάμψεις, ιδίως πάνω από την περιοχή όπου βρίσκεται η κατοικία του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο των δημοσιογράφων.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες