ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/3/11

τέταρτη νύχτα βομβαρδισμών-Εμφάνιση Καντάφι στην λιβυκή τηλεόραση


Πρώτη εμφάνιση Καντάφι μετά τους βομβαρδισμούς-Νέα κατάπαυση πυρός ανακοίνωσε η Λιβύη-Βομβαρδίζουν στόχους για τέταρτη νύχτα-"Η Ελλάδα παρέχει επικουρική υποστήριξη", λέει ο Παπανδρέου
Τέταρτη νύχτα βομβαρδισμών-Εμφάνιση Καντάφι στην λιβυκή τηλεόραση
>>>LIVE από το BBC
>>>LIVE από το Al Jazeera
Τελευταίες εξελίξεις
(00:22) Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι υποσχέθηκε απόψε, μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Τρίπολη, ότι θα συνεχίσει να μάχεται, τονίζοντας ότι θα βγει νικητής από τον πόλεμο κατά των ανταρτών και των διεθνών δυνάμεων.

"Στο τέλος θα είμαστε νικητές", είπε ο συνταγματάρχης Καντάφι, σε σύντομες δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τη λιβυκή τηλεόραση.
(23:12) Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, δήλωσε απόψε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε και νέα κατάπαυση του πυρός.Μιλώντας από την Τυνησία, ο Μπαν είπε ότι ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλ Μπαγνταντί Άλι αλ-Μαχμούντι, τον ενημέρωσε τηλεφώνικα για την εξέλιξη αυτή.
(22:34) Οι τρεις Δυτικοί δημοσιογράφοι που είχαν συλληφθεί στη Λιβύη βρίσκονται στην Τρίπολη και πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σε "μια-δυο ώρες", ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, Μούσα Ιμπραΐμ.
(22:01) Η Ρουμανία θα συμμετάσχει στον έλεγχο του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης που αποφασίστηκε από το ΝΑΤΟ με την αποστολή μιας φρεγάτας στη Μεσόγειο, με περισσότερους από 200 στρατιωτικούς επί του σκάφους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου.
(21:45) Η Τουρκία απεδέχθη να εκπροσωπεί τα διπλωματικά συμφέροντα των ΗΠΑ στη Λιβύη, μετά από αίτημα της Ουάσινγκτον η οποία έκλεισε την πρεσβεία της στην Τρίπολη από τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε σήμερα από εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρμεντ.
(21:42)Ο επικεφαλής μιας ταξιαρχίας του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι σκοτώθηκε κοντά στην Τρίπολη, μετέδωσε απόψε το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα.Το κανάλι ανέφερε ότι ο διοικητής ονομαζόταν Χουσέιν Ελ Ουαρφάλι, αλλά δεν διευκρίνισε τις συνθήκες του θανάτου του.
(21:36) Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη και αμέσως μετά άρχισαν να βάλουν τα αντιαεροπορικά. Στη συνέχεια ακούστηκαν πολλές ισχυρές εκρήξεις και επί περίπου δέκα λεπτά ο ουρανός φωτιζόταν από λάμψεις, ιδίως πάνω από την περιοχή όπου βρίσκεται η κατοικία του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο των δημοσιογράφων.

(21:00) Οι δυτικές δυνάμεις που προσπαθούν να επιβάλουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη εξαπέλυσαν επίθεση με 20 πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον αντιαεροπορικών συστοιχιών και άλλων στόχων, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής του αμερικανικού στρατού.

(20:20) Η Γαλλία θα μπορούσε να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Λιβύη και πέρα από την περιοχή της Βεγγάζης από αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με σημερινή δήλωση εκπροσώπου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων.
(20:09) Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ζήτησε σήμερα με επιστολή του από τον ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι την απελευθέρωση των δημοσιογράφων του Ντέιβ Κλαρκ και Ρομπέρτο Σμιντ που συνελήφθησαν το Σάββατο κοντά στην Ατζνταμπίγια (ανατολική Λιβύη).
(19:23) Η Γαλλία πρότεινε στους συμμάχους της του συνασπισμού που βομβαρδίζει από το Σάββατο θέσεις του λιβυκού καθεστώτος την δημιουργία "μιας αρχής πολιτικής καθοδήγησης" της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα στη γαλλική εθνοσυνέλευση ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.
(19:12) Η Ελλάδα παρέχει επικουρική υποστήριξη και δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, επανάλαβε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας τη Βουλή για τις εξελίξεις. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε θέμα εθνικής σημασίας την κατάσταση στη Λιβύη και τόνισε ότι η χώρα μας τηρεί στάση υπευθυνότητας.
(19:10) Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι και οι δυνάμεις του δεν έχουν συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί το τέλος των επιθέσεων σε αμάχους παρά την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων από τις συμμαχικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της διεθνούς επιχείρησης, ο αμερικανός ναύαρχος Σάμιουελ Λόκλιαρ.
(19:00) Οι επισημάνσεις του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εξουσιοδότησε για ένοπλη επέμβαση στη Λιβύη, εξέφραζαν την προσωπική του άποψη, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Ντμίτρι Μενβέντεφ εκφράζει την επίσημη θέση της Ρωσίας, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρώσου πρωθυπουργού.

(17:53) Πληροφορίες αναφέρουν πως οι μόνιμοι αντιπρόσωποι 'εφτασαν σε συμφωνία για για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων
(17:14) Δεν πρόκειται να διαθέσει μαχητικά αεροσκάφη Ελλάδα στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης, ακόμη και αν εμπλακεί τελικά το ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως η συμμετοχή της Ελλάδας ακόμη και τότε θα περιοριστεί στο ένα ιπτάμενο ραντάρ, στα δύο ελικόπτερα και στη μια φρεγάτα.
(16:42) Λίβυοι αξιωματούχοι από την Τρίπολη αναφέρουν πως μια ναυτική ομάδα στο ανατολικό τμήμα της πόλης βομβαρδίστηκε χθες το βράδυ από τις συμμαχικές δυνάμεις.
(14:43) Κάτοικος της περιοχής που κατέπεσε το F-15 είπε στο Reuters: «Περίπου στις 01:00 τα ξημερώματα ακούσαμε αεροπλάνα. Ακούσαμε μια έκρηξη και ένα αεροσκάφος να υπερίπταται κυκλικά της περιοχής. Υποθέσαμε ότι ένας πύραυλος έπεσε κοντά, αλλά όταν φτάσαμε στο σημείο βρήκαμε το κατεστραμμένο αεροσπλάνο».
(14:42) Ρεπόρτερ της Daily Telegrpah που πρώτη αποκάλυψε την πτώση του αμερικανικού F-15 είπε στο BBC ότι εκείνος και ένας φωτορεπόρτερ έλαβαν πρώτοι από τους ξένους δημοσιογράφους την πληροφορία νωρίς το πρωί και πήγαν οδικώς στο σημείο που τους είχαν υποδείξει. Εκεί βρήκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και μια μικρή ομάδα ανθρώπων να συλλέγει «αναμνηστικά».
(14:35) Χέρι-χέρι ΗΠΑ-Ρωσία στο θέμα της Λιβύης; Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πρόταση της Ρωσίας για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη συνδέεται άμεσα με την επίσκεψη στη Μόσχα του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, και των κατ’ιδίαν συνομιλιών που αυτός είχε σήμερα το πρωί με τον Ρώσο ομόλογό του, Ανατόλυ Σερντιούκοφ. Πολλοί αναρωτιούνται για το τι μπορεί να σημαίνει αυτή η κίνηση των δύο υπερδυνάμεων στον ενεργειακό χάρτη του πλανήτη.
www.newstoday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες