ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/3/11

Ανάν - Μουν, Διαφορετικά πρόσωπα, ίδια φιλοτουρκική τακτική για το Κυπριακό

 του Μιχάλη Ιγνατίου
Μιχάλης Ιγνατίου: Ανάν - Μουν, Διαφορετικά πρόσωπα, ίδια φιλοτουρκική τακτική για το ΚυπριακόO γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαιώνει ...



με την τελευταία έκθεσή του για το Κυπριακό ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή εναντίον των Ελληνοκυπρίων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η άρνησή του να καταγράψει τα αληθινά γεγονότα, δείχνοντας χωρίς αιδώ πως δεν είναι αμερόληπτος, όπως επιτάσσει ο ρόλος του. Όπως και ο προηγούμενος γενικός γραμματέας, ο Κόφι Ανάν, που ταύτισε το όνομά του
με το ρατσιστικό, φιλοτουρκικό και αντιδημοκρατικό κείμενο, το οποίο δικαιολογημένα απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, έτσι και ο σημερινός, ο άβουλος Μπαν Κι Μουν, έχει ταχθεί με τη χώρα-κατακτητή εναντίον του θύματος, που είναι η Κύπρος.

Γνωρίζω ότι για πολλούς τα παραπάνω ακούγονται τετριμμένα και χιλιοειπωμένα· ξέρω ότι αρκετοί έχουν κουραστεί... Είναι αυτή την –δικαιολογημένη λόγω του χρόνου– κούραση που εκμεταλλεύεται η Τουρκία, σε συνδυασμό με την προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των πολυπολιτισμικών συμμάχων τους, για να συνεχίζει, βήμα βήμα, να επιβάλει τις απόψεις της, να εξαγοράζει ξένους αξιωματούχους και να οδηγεί τη Λευκωσία και την Αθήνα στη γωνία.

Διάβαζα ένα περιπαικτικό δημοσίευμα της Hürriyet, η οποία κατέληγε ουσιαστικά στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν εννοούσε όσα είπε τον περασμένο Ιανουάριο στην Τουρκία, που στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν ως οργή για την κατοχή της Κύπρου και τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Είπε όσα είπε, υπονόησε η εφημερίδα, πιεζόμενος από το λαό, που αντιδρά –λόγω της οικονομικής κρίσης–, όταν πρόκειται για το Αιγαίο και την Κύπρο. Η αλήθεια είναι διαφορετική: Ο ελληνικός λαός έχει από καιρό δώσει το στίγμα του για τα εθνικά θέματα και είναι κάθετα αντίθετος με τις θέσεις του πρωθυπουργού και για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και για την επιβολή στην Κύπρο σχεδίου όμοιου με το κείμενο του Κόφι Ανάν.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Μπαν Κι Μουν έχει αναδειχτεί σε παγκόσμιο «πολέμαρχο». Εκδίδει καθημερινά ανακοινώσεις εναντίον του Μουαμάρ Καντάφι για τις θηριωδίες που διαπράττονται στη Λιβύη και υπάρχει η αίσθηση ότι είναι πιο προχωρημένος σε ρητορική ακόμα κι από τους Αμερικανούς. Όταν επισκέφθηκε τον πρόεδρο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο φέρεται να ζήτησε στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Καντάφι.

Ο Μπαν Κι Μουν είναι ο ίδιος γενικός γραμματέας που ζητεί την τιμωρία του Καντάφι με αυτόν που θέτει στο ίδιο επίπεδο τον πρόεδρο της Κύπρου με τους κατακτητές· είναι ο ίδιος που μοιράζει ευθύνες και στον Δημήτρη Χριστόφια, ως να ’ναι αυτός που ηγείται της δύναμης κατοχής. Στην έκθεσή του, που είναι άδικη και προκλητική, ζητεί από τον Κύπριο πρόεδρο και τον κατοχικό ηγέτη να σημειώσουν πρόοδο μέχρι το τέλος Μαρτίου σε όλα τα βασικά ζητήματα και απειλεί ότι εναπόκειται στον ίδιο να αποφασίσει εάν θα καλέσει νέα συνάντηση μαζί τους, όπως και εάν θα συγκαλέσει πολυμερή διάσκεψη σε συνεννόηση και με τους ηγέτες.

Το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής, που δημιούργησε η Άγκυρα. Η κατοχή διατηρείται μόνο λόγω της παρουσίας των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας. Εάν ο Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε τα κατοχικά στρατεύματα, το τείχος που χωρίζει την Κύπρο θα έπεφτε το επόμενο λεπτό.

Κι όμως. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο θεματοφύλακας των αρχών και του καταστατικού χάρτη του διεθνούς οργανισμού δεν τόλμησε να αναφέρει την παραμικρή κουβέντα στην έκθεσή του για τον εισβολέα και κατακτητή... 



Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 10/3/11 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες