ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/3/11

Το Δημόσιο σχεδιάζει το γιγαντιαίο project του κρατικού real estate



Τέσσερις εταιρίες διαχείρισης ακινήτων πρόκειται να συστήσει και να λειτουργήσει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια που θα καταβάλει από τώρα έως και το τέλος του έτους, προκειμένου να καταμετρήσει και να αξιοποίηση το σύνολο της κρατικής περιουσίας.

Στα χαρτοφυλάκια των εταιριών αυτών φιλοδοξείται να "περάσει" το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, αφού, βεβαίως, πρώτα εντοπισθεί και καταγραφεί. Για το σκοπό αυτό μέσα στις επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να προχωρήσει στην εκκίνηση των διαδικασιών για την πρόσληψη εξειδικευμένων συμβούλων, οι οποίοι θα αναλάβουν το πολύ δύσκολο έργο να καταγράψουν την περιουσία του κράτους.
Αυτή η τελευταία μπορεί να θεωρείται - και να είναι - μεγάλη, αλλά κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια, που βρίσκεται και σε τι κατάσταση είναι. Για παράδειγμα, θεωρείται σίγουρο ότι σε μεγάλο βαθμό είναι καταπατημένη ή εγκαταλελειμμένη. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, θα είναι να καταγραφεί (αφού εντοπισθεί) και κατόπιν να "καθαριστεί", από διάφορα βάρη. Μετά θα αξιολογηθεί και κατόπιν θα ενταχθεί σε κάποιο από τα τέσσερα χαρτοφυλάκια που θα συσταθούν για τον σκοπό αυτό.
Αυτά, με την "εγγύηση" της, θα προχωρήσουν στην άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό και κατά αυτόν τον τρόπο ελπίζεται ότι θα καλυφτεί ένα σημαντικό κομμάτι από τα προσδοκώμενα 50 δισ ευρώ. Για την ακρίβεια, στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι από αυτή την πηγή θα αντλήσουν περίπου το 50% των προσδοκόμενων κεφαλαίων.
Ο στόχος είναι φιλόδοξος, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό το project κρίνεται ότι είναι και το πιο ρεαλιστικό από όλα. Η αρχή θα γίνει τον Ιούνιο, με τη σύσταση των πρώτων 2 από τις 4 εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακιου, που προαναφέρθηκαν.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες