ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/3/11

Η Μέρκελ υποβαθμίζει την επίδραση της Ιαπωνικής καταστροφής στην παγκόσμια οικονομία



Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν περιμένει πως η καταστροφή στην Ιαπωνία θα επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία.
Η καγκελάριος, η οποία αυτή την εβδομάδα οπισθοχώρησε σε μια αντιλαϊκή περσινή της απόφαση να παρατείνει τη ζωή 17 πυρηνικών εργοστασίων της χώρας κατά 12 χρόνια, δήλωσε ότι η πυρηνική ενέργεια εξακολουθεί να αποτελεί "γέφυρα" πηγής ενέργειας σε προσιτές τιμές, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν αναπτυχθεί περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι η γερμανίδα καγκελάριος ανακοίνωσε ότι κλείνουν άμεσα και για τρεις μήνες και οι επτά πυρηνικοί σταθμοί που τέθηκαν σε λειτουργία στη Γερμανία πριν από το 1980. Οι επτά πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν στη Γερμανία πριν από τα τέλη του 1980 βρίσκονται: ένας στο Σλέσβιχ-Χολστάιν, ένας στην Κάτω Σαξωνία, δύο στην Έσση, δύο στη Βάδη-Βιρτεμβέργη και ένας στη Βαυαρία.
Η Μέρκελ σημείωσε ότι η έξοδος από την πυρηνική ενέργεια θα πρέπει να γίνει με προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας και επίσης να ληφθούν υπόψη οι εκπομπές των αερίων θερμοκηπίου.Επίσης πρόσθεσε ότι η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των επτά μονάδων προβλέπεται στο κανονιστικό πλαίσιο της Γερμανίας για την πυρηνική ενέργεια.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες