ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/3/11

Γιατί ο Παπακωνσταντίνου διάλεξε τον Καπελέρη για τη θέση του Γενικού Γραμματέα




Η ανασύνταξη του φοροεισπρακτικού μηχανισμού θα είναι ένας από τους πρώτους στόχους του νέου Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ.Καπελέρη. Ο εν λόγω, προέρχεται από το χώρο τω εφοριακών, υπήρξε για χρόνια συνδικαλιστής του κλάδου και θεωρείται από τους βαθείς γνώστες του χώρου. Οι πληροφορίες του Newscode.gr αναφέρουν ότι στην τελευταία συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου, οπότε και κλείδωσε η τοποθέτηση του στο κτίριο της οδού Καραγεώργη Σερβίας, η εντολή που έλαβε ήταν σαφής: Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι ο μηχανισμός.
Ο εν λόγω, τους τελευταίους μήνες τελεί, εν πολλοίς, σε μια ιδιότυπη λευκή απεργία, αν κρίνει κανείς από το βαθμό αποτελεσματικότητας του. Το γεγονός προβληματίζει έντονα την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αντιλαμβάνεται ότι αν δεν επανεργοποιηθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, τότε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για αύξηση των εσόδων, θα πέφτει στο κενό. Αυτός θα είναι λοιπόν ο κατ αρχήν στόχος του κ.Καπελέρη, του οποίου η θητεία στον ΣΔΟΕ αποτέλεσε πρόκριμα, καθώς θεωρήθηκε επιτυχημένη.
Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να τονισθεί ότι ο νέος ΓΓ, θα εξακολουθήσει να είναι επικεφαλής του ΣΔΟΕ μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του εκεί, ενώ, ακόμα και μετά, θα έχει τη λειτουργία του Σώματος υπό την εποπτεία του. Κατά συνέπεια αναδεικνύεται σε κομβικό πρόσωπο των εξελίξεων, σε μια (τελευταία;) προσπάθεια να σωθεί η κρίσιμη παρτίδα των εσόδων.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες