ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/3/11

Λίγο πριν την καταστροφή





Με μία δραματική δήλωση ο αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν για θέματα Ενέργειας προειδοποιεί για επερχόμενη καταστροφή μέσα στις επόμενες ώρες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στη Βορειοανατολική Ιαπωνία.

«Αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μιας καταστροφής… ακόμη και μιας μεγάλης καταστροφής» επεσήμανε ο Guenther Oetinger, προσθέτοντας πως οι συνθήκες επιδεινώνονται στους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού.







Τα  επόμενο γράφημα δείχνει την πορεία της ραδιενέργειας πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό αλλά και βορειοδυτικά της Ιαπωνίας

 



Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριγιένκο, ανακοίνωσε πως η κατάσταση εξελίσσεται στη βάση του χειρότερου δυνατού σεναρίου και πως η Ρωσία δυστυχώς συνεχίζει να μη λαμβάνει πλήρη ενημέρωση από τις ιαπωνικές Αρχές.



Το αμερικανικό πεντάγωνο ανακοίνωσε με τη σειρά του πως οι αμερικανικές στρατιωτικές και ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή θα παραμείνουν σε απόσταση τουλάχιστον 80 χλμ. από το επίκεντρο του πυρηνικού συμβάντος.




Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σχεδιάζει την απομάκρυνση των Ρώσων διπλωματών από το Τόκιο, με ειδικές πτήσεις στις 18 Μαρτίου.

Η ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας εξέδωσε ανακοινωθέν, επισημαίνοντας πώς «η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη».


Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αντιδραστήρες 3 και 4 της Φουκουσίμα.Foto: ABC

Σύμφωνα με τις καταμετρημένες ποσότητες ραδιενέργειας στην περιοχή του ατυχήματος, οι εργάτες και οι πυροσβέστες που επιχειρούν γύρω από τους αντιδραστήρες έχουν ήδη δεχθεί δεκαπλάσια τουλάχιστον ποσότητα από την ετήσια ποσότητα που μπορεί να δεχθεί ένας φυσιολογικός άνθρωπος.




Η Γερμανία κάλεσε τους πολίτες τους να μετακινηθούν μακριά από το Τόκιο, ενώ οι Γερμανοί διπλωμάτες και οι οικογένειές τους έχουν ήδη μετακινηθεί στην Οζάκα.

Τέλος, η υπουργός ενέργειας της Γαλλίας, Ναταλί Κοσιούσκο Μοριζέ, ανέφερε πως το χειρότερο σενάριο είναι δυνατόν να συμβεί, αν δεν είναι πλέον και η πιθανότερη εξέλιξη.

Στον χώρο του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα θα επιχειρηθεί μία ακόμη, πιθανώς ύστατη προσπάθεια ψύξης των αντιδραστήρων 3 και 4 από αέρος με ελικόπτερα. Αρμόδιοι διεθνείς φορείς έχουν, όμως, καταλήξει στο συμπέρασμα πώς έχει αποτύχει η πολυήμερη επιχείρηση ψύξης με διάφορα μέσα των αντιδραστήρων και πως η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.


Η διασπορά της ραδιενέργειας μετά την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ τον Απρίλιο του 1986. Πηγή : Reuters
/www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες