ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/4/11

Τουρκία: Κατά 126,7% αυξήθηκε το έλλειμμα το Φεβρουάριο


Η οικονομική αποτίμηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών στην Τουρκία έφτασε στα 6,12 δισ. δολάρια, το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας. Το Φεβρουάριο του 2010 το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ήταν στα 2,7 δισ. δολάρια.
Κύρια αιτία της αύξησης του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών είναι η αύξηση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο, που καταγράφηκε στα 5,93 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, εξαιτίας της
αύξησης των εισαγωγών, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις εξαγωγές.
Θετικά σχολιάζει η ΕΕ την τουρκική οικονομία
Σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την σχολιάζει θετικά. Για το 2010 η ανάπτυξη αυξήθηκε κατά 8,9%, ενώ για το 2011 αναμένεται συνολική οικονομική ανάπτυξη 7,5%.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2010, η οικονομική ανάπτυξη στην Τουρκία καταγράφηκε στο 9,2%, βελτιώνοντας το συνολικό ετήσιο ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης στο 8,9%.
Η κυβέρνηση Ερντογάν υλοποιεί σχέδιο επιθετικής πολιτικής για την προώθηση της «εξωστρέφειας» στις επενδύσεις, αλλά και στις εξαγωγές, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών, συντηρεί τη δυναμική πορεία ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες