ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/4/11

Χ. Βαν Ρομπάι : «Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτες – Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις»



Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, όπου και θα έχει σειρά συναντήσεων. Συγκεκριμένα, ο κ.Ρομπάι θα συναντηθεί στις 12:45 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια, στις 13:30, ο Χέρμαν Ρομπάι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη: Κτίζοντας το μέλλον σε δύσκολους καιρούς»
.Ο Χερμαν Βαν Ρομπάι με συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αναφέρεται στις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα για να ανακάμψει. Ο πρόεδρος της ΕΕ στέλνει μήνυμα «ευθύ» και «απλό» στο ελληνικό λαό, όπως λέει, ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι απαραίτητες για να γίνει η χώρα ανταγωνιστικότερη.
«Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτες και θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί χρόνια πριν» αναφέρει στην συνέντευξη του ο κ. Ρομπάι και συμπληρώνει ότι είναι πεπεισμένος πως η Ελληνική κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι απαραίτητο. Επίσης ο πρόεδρος της ΕΕ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει έμφαση στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί και φέρνει ως παράδειγμα το Βέλγιο που κατάφερε να μειώσει αντίστοιχα το χρέος του στο 84% του ΑΕΠ του, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Προϋπολογισμού μέσα από μια διαδικασία που χρειάστηκε χρόνο και δυνατό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.
Αναφερόμενος στην συζήτηση για την αναδιάρθρωση την χαρακτηρίζει ως ακαδημαϊκή κουβέντα και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.  Τέλος όσον αφορά το ευρωομόλογο, ο κ. Ρομπάι αναφέρει ότι δεν υπάρχει συμφωνία για την έκδοση του και ότι αυτό απαιτεί μεγαλύτερο συντονισμό της δημοσιονομικής πολιτικής, κάτι για το οποίο επίσης δεν υπάρχει συμφωνία. Παράλληλα επισημαίνει ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ για το Μόνιμο Μηχανισμό (ESM) και για το Σύμφωνο του Ευρώ.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες