ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/4/11

24+Σήμερα: Πτώση στη βρετανική οικονομία λόγω γάμου

24+Σήμερα: Πτώση στη βρετανική οικονομία λόγω γάμουΤελικά η βρετανική οικονομία θα κερδίσει ή θα ζημιωθεί από το βασιλικό γάμο;
Η ημερομηνία του γάμου της χρονιάς μεταξύ του πρίγκιπα της Αγγλίας William και της Kate Middleton πλησιάζει και σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη από Βρετανούς οικονομολόγους, ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας θα πέσει το τρίμηνο που περιλαμβάνει την 29 Απριλίου.
Οι ερευνητές, λοιπόν, βλέποντας ότι εκείνη η ημέρα είναι επίσημη αργία του κράτους ανέτρεξαν στην προηγούμενη επίσημη αργία που είχε προστεθεί στο «διακοπολόγιο» το 2002, όταν οι Άγγλοι γιόρταζαν το Ιωβηλαίο της βασίλισσας τους και τότε οι αναπτυξιακοί δείκτες είχαν σημειώσει πτώση.
Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, παρόλο που η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί στη Γηραιά Αλβιόνα λόγω του γάμου, η αργία της 29 Απριλίου πέφτει πολύ κοντά με το τέλος των διακοπών του Πάσχα και είναι πολλοί αυτοί που θα μεγαλώσουν τις διακοπές τους, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χάσουν χρήματα.
Πάντως, αυτό δε φαίνεται και ούτε πρόκειται να πτοήσει τους Άγγλους, καθώς η πτώση θα είναι πολύ μικρή και καθαρά στατιστικής σημασίας.
queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες