5/4/11

Στρος Καν: «Δεν χρειάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση χρέους»Ερωτήσεις δέχτηκε ο Στρος Καν από δημοσιογράφους των ΜΜΕ στην Νέα Υόρκη για το δημοσίευμα του Spiegel σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την θέση του ΔΝΤ. "Υποστηρίζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της " δήλωσε ο Στρος Καν , επαναλαμβάνοντας την θέση που διατύπωσε το ΔΝΤ σε ανακοίνωση του το Σάββατο για να διαψεύσει το σχετικό δημοσίευμα που υποστήριζε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει για ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο Στρος Καν τόνισε ότι είναι αναγκαία μία πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να βγει η Ευρώπη από την κρίση χρέους των ασθενέστερων οικονομιών της ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στη χώρα μας είπε ότι μια πιθανή αναδιάρθρωση δεν θα βοηθούσε την ανταγωνιστικότητα, που κατά τη γνώμη του είναι η ρίζα του ελληνικού προβλήματος. Παράλληλα τόνισε ότι το δάνειο προς την Ελλάδα δόθηκε για να μπορέσει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο δρόμο της ανάπτυξης.
Σε ότι έχει να κάνει με την Ευρώπη ο Γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ επεσήμανε ότι μέχρι τώρα η πρόοδος στις οικονομίες της ευρωζώνης ήταν, άνιση και αποσπασματική και αυτό επέφερε και τη σημερινή κρίση, αλλά από εκεί θα αρχίσει και η ανάκαμψη.
 www.newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες