ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/4/11

Στα κάτεργα της Σαουδικής Αραβίας ένας Ελληνας

Απέλυσε από την εταιρεία του τον Σαουδάραβα υπάλληλό του όταν τον συνέλαβε να κλέβει και αυτός, αξιοποι­ώντας γνωριμίες στην αστυ­νομία και τη Δικαιοσύνη, τον έστειλε στη φυλακή γιατί του... όφειλε χρήματα

Σας παρακαλώ βοηθήστε μας! Ο πατέρας μου κρατείται στις φυλακές της Σαουδικής Αραβίας, με αλυσίδες στα πόδια, γυμνός, με ξυρισμένο κεφάλι και, ενώ έχει σοβαρά προβλήματα υγείας με την καρδιά του, δεν του χορηγούνται τα φάρμακά του!.
Η κραυγή απόγνωσης βγαίνει από την Αγγελική Kάκαρη, κόρη του Ελληνα επιχειρηματία που βρέθηκε εν μία νυκτί φυλακισμένος, κάτω από απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης για μια υπόθεση οικονομικών διαφορών... στημένη, όπως καταγγέλλει η ίδια.
Ο Μανώλης Κάκαρης δραστηριοποιείται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και τις γύρω χώρες πέραν των 30 χρόνων, ως υπεύθυνος της εταιρείας Saudi Metin Ltd στις βαριές βιομηχανικές μεταλλικές κατασκευές και εργολαβίες με το ίδιο αντικείμενο. Στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται και η οικογένεια του γιου του.
Από τις 7 Μαρτίου του 2011, αφού συνελήφθη από την αστυνομία, κρατείται στις φυλακές Μπρίμαν κάτω από συνθήκες που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και, όπως αναφέρει συγγενής του, ο οποίος τον επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες, προαυλίζεται αλυσοδεμένος και δεν του χορηγούνται τα φάρμακά του, παρότι έχει καρδιακό πρόβλημα.
Δύο φορές τα μετέφερε ο γιος του Χρήστος, αλλά η αστυνομία της φυλακής δεν του επέτρεψε να τα πάρει. Επιπρόσθετα, οι Σαουδάραβες δεν επιτρέπουν την έξοδο από τη χώρα ακόμα και στον γιο του, κρατώντας τα διαβατήρια ακόμη και των δύο ανήλικων παιδιών του.
Το χρονικό
Τι συνέβη όμως κι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας κρατείται σήμερα κάτω από αυτές τις συνθήκες στη φυλακή; Οπως επισημαίνει η κόρη του, ο πατέρας μου βρίσκεται στη φυλακή γιατί απέλυσε από την εταιρεία του τον πρώην υπάλληλό του Αbdul Bari, όταν ανακάλυψε ότι του έκλεβε χρήματα, κατάρτιζε πλαστά τιμολόγια και πωλούσε τα υπό ανακύκλωση παλιά σίδερα, παίρνοντας για τον εαυτό του τα χρήματα, χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες που είχε στην αστυνομία, στο τμήμα αλλοδαπών, στη δικαιοσύνη και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Γενικά άρχισε να δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης και τελικά να εμφανίζεται ότι ο πατέρας μου του όφειλε χρήματα.
Το ποσό που οφείλει ο κ. Κάκαρης, όπως αναφέρουν η κόρη του και η δικηγόρος του, εγγυήθηκε Σαουδάραβας υπήκοος να καταβάλει στον αντίδικο -πρώην υπάλληλό του-, αλλά ο αντίδικος αρνείται να συμφωνήσει, προβάλλοντας κάθε φορά διαφορετικές απαιτήσεις, με κύριο σκοπό εκβιαστικά να του μεταβιβάσει ποσοστό της εταιρείας.
Ο Σαουδάραβας -πρώην- υπάλληλός του έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στην οικογένεια του γιου του, του οποίου παρακρατά το διαβατήριο και δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα, έχοντας απαγόρευση εξόδου επειδή είναι ο κύριος μέτοχος της εταιρείας.
Ενα είναι σίγουρο, όπως προσθέτει η κόρη του Αγγελική, ότι μέχρι σήμερα ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος από το περιβάλλον του, ούτε το ελληνικό προξενείο στην Τζέντα έχουν στα χέρια τους την απόφαση βάσει της οποίας κρατείται ο πατέρας μου.
Η Αγγελική στην προσπάθειά της να βοηθήσει τον πατέρα της όταν πληροφορήθηκε τις συνθήκες κράτησής του, απευθύνθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και τον πρόξενο της Ελλάδας στην Τζέντα, κ. Κωστόπουλο.
Ανέλαβε το γραφείο του
Συμβουλές από τον... σεΐχη Γιαμανί

Από την πλευρά της η δικηγόρος στην Ελλάδα του 59χρονου επιχειρηματία, Σοφία Αποστόλου, εξηγεί ότι ο Μανώλης ανέθεσε την υπόθεση στη Σ. Αραβία στη δικηγορική εταιρεία του σεΐχη Ahmed Zaki Yamani, πρώην υπουργού Πετρελαίων της Σαουδικής Αραβίας και προέδρου του ΟΠΕΚ, και συγκεκριμένα στον γιο του Faidal Ahmed Yamani, ο οποίος πίεσε τον Μανώλη να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό για να μπορέσει να λειτουργήσει την εταιρεία του χωρίς προβλήματα με τις Αρχές και να αποδεχθεί την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού στον αντίδικο, με επιταγές, τις οποίες παρέδωσε στον πληρεξούσιο δικηγόρο του για να επικυρώσει τη συμφωνία στο δικαστήριο.
Τις επιταγές που πήρε δόλια ο δικηγόρος του στα χέρια του δεν τις ξαναείδε στα μάτια του ποτέ ο Μανώλης, ο οποίος πίστευε ότι θα εμφανιστούν προς πληρωμή την ημερομηνία λήξης τους. Εκπληκτος όμως πληροφορήθηκε ότι ο αντίδικός του εμφάνισε την πρώτη επιταγή, ποσού 1/3 του συνόλου της οφειλής, πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία πληρωμής της στην τράπεζα και έπειτα από λίγες ημέρες εισπράχθηκε και δεύτερη επιταγή πριν από την ημερομηνία λήξης της. Κατόπιν τούτου ο Μανώλης απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και ακόμη η υπόθεσή του δεν έχει εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες