ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/4/11

Τα λουκέτα φέρνουν μειωμένη εκπαίδευση στο στρατό


Τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων της Άρτας, των Ιωαννίνων, του Μεσολογγίου και της Σταυρούπολης Ξάνθης βάζουν “λουκέτο” το Μάιο, γεγονός που θα επηρεάσει την επόμενη σειρά κατάταξης. Η στρατολογία μάλιστα, δεν έχει στείλει δελτία κατάταξης για αυτά στους στρατεύσιμους, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 14 - 15 από τα υπάρχοντα

Η σειρά κατάταξης (ΕΣΣΟ) που μπαίνει σε μερικές εβδομάδες, θα λειτουργήσει πιλοτικά: Αρχικά, τον Μάιο, θα παρουσιασθούν οι 11.700 πρωτοκαλούμενοι και τον Ιούνιο, οι περίπου 1.600 προερχόμενοι εξ αναβολής για λόγους υγείας.
Από την μεθεπόμενη σειρά, που τα Κέντρα θα είναι λιγότερα, οι μισοί νεοσύλλεκτοι θα πηγαίνουν τον ένα μήνα και οι άλλοι τον επόμενο (στη συγκεκριμένη περίπτωση Αύγουστο οι πρώτοι, Σεπτέμβριο οι δεύτεροι) κ.ο.κ.

Οι παραπάνω αλλαγές επηρεάζουν και το διάστημα της βασικής εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων, το οποίο μειώνεται στις 3 εβδομάδες.
Στο σχέδιο της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπονται κι άλλες συγχωνεύσεις, για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού.
Κατά συνέπεια, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων του στρατού ξηράς αναμένεται να μείνουν στο τέλος 8 -10 από 36 που ήταν πριν 3 χρόνια και περίπου 19 - 20 που είναι σήμερα, γεγονός το οποίο, εκ μέρους του “Πενταγώνου”, εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 40 εκατ. ευρώ ετησίως από τα λειτουργικά έξοδα.
Ποια μένουν ποια “φεύγουν”

Σύμφωνα με τα “Νέα” (14/04) ως σίγουρα να κλείνουν, εκτός από τα προαναφερθέντα τέσσερα, φέρονται και αυτά της Καλαμάτας και του Παρανεστίου Δράμας, ενώ  “κινδυνεύουν” της Κοζάνης, του Πύργου, της Πάτρας και του Ναυπλίου.

Για το Άργος Ορεστικό υπήρξε αρχικά υπηρεσιακή εισήγηση να κλείσει, αλλά ο υπουργός Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος είπε, μετά από παράσταση πολιτικών μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, ότι δεν θα κλείσει επειδή είναι κοντά σε σύνορα.
Σε αυτά που είναι πιθανόν να παραμείνουν ανοιχτά συγκαταλέγονται τα Κέντρα Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (Αυλώνας), Ειδικών Δυνάμεων (Μεγάλο Πεύκο), Πυροβολικού (Θήβα), Εφοδιασμού Μεταφορών (Σπάρτη), Υλικού Πολέμου (Λαμία), Τεχνικού (Πάτρα), Στρατονομίας (Καρδίτσα) και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού (Τρίπολη).
Ο τελικός κατάλογος πάντως, δεν έχει οριστικοποιηθεί, λόγω και των ισχυρών πιέσεων τοπικών παραγόντων.
/news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες