ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/4/11

Έπνιξαν την Κερατέα στα δακρυγόνα



Θανάσης Βλαντός - Σωτήρης Σκουλούδης

Με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, αποτελούμενες από δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, ειδικά κλιμάκια άμεσης επέμβασης, οι οποίες πλαισίωναν χωματουργικά μηχανήματα, η ΕΛ.ΑΣ. πολιόρκησε για ακόμη μία φορά την Κερατέα.


Τα επεισόδια, από τα οποία έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης, άρχισαν στις 16:00 το απόγευμα και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση εως και αυτή την ώρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο πολίτης εχει μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο και φέρει τραύματα στο κεφάλι, στον ώμο και στο χέρι. Εξοργισμένοι κάτοικοι έχουν πλημμυρίσει του δρόμους της πόλης και αντιστέκονται σε δύο μέτωπα, στην βορειοδυτική είσοδο, στη θέση «Κάβα Παπαγιάννη» και στη νοτιοανατολική είσοδο, στη θέση «Κακιά Θάλασσα».

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους γύρω λόφους και από τις δύο πλευρές της Λ. Λαυρίου. Έγινε χρήση μεγάλης ποσότητας χημικών, τα οποία κατέκλυσαν την πόλη, βοηθούντος του ανέμου, ενώ οι κάτοικοι απάντησαν μαζικά με ρίψεις κοκτέιλ μολότοφ σε μεγάλο αριθμό. Αυτή την ώρα ταμπουρωμένοι είναι οι κάτοικοι στις παρυφές της πόλης, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ σχημάτισαν κλοιούς στις εισόδους.

Παράλληλα, χωματουργικά μηχανήματα επιδιόρθωναν το οδόστρωμα επί της Λαυρίου, καλύπτοντας με αμμοχάλικο τα δύο χαντάκια τα οποία έσκαψαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύκτας, τέμνοντας εγκάρσια τη Λεωφόρο.

Επίθεση με μολότοφ σε οικία αστυνομικών


Με βόμβες μολότοφ επιτέθηκαν άγνωστοι λίγο μετά τις 00:30 στην μονοκατοικία ζεύγους αστυνομικών που βρίσκεται στην περιοχή της Κερατέας.

Από τη φωτιά υπέστησαν υλικές ζημιές τρία οχήματα, ενώ να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός της οικογένειας.

Εντός της οικίας (στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και Μιχαήλ Δελίση) βρίσκονταν το ζευγάρι με τα τέσσερα παιδιά τους. Ο σύζυγος, είναι διοικητής του ΑΤ Γλυκών Νερών και η γυναίκα του υπηρετεί ως Αρχιφύλακας στο Α.Τ Κερατέας.

Τι προηγήθηκε

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 16:00, όταν δεκάδες κάτοικοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας, που επιχείρησαν διάνοιξη της Λεωφόρου Λαυρίου με τη συνδρομή εκσκαφέων.






Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.



Νωρίτερα άγνωστοι έσκαψαν ορύγματα βάθους 1,5 μέτρου κατά μήκος της λεωφόρου, η οποία παραμένει αποκλεισμένη από το 39ο έως το 54ο χιλιόμετρο.



 Οι ζημιές στο οδόστρωμα αποκαταστάθηκαν, ύστερα από εργασίες ασφαλτόστρωσης.





Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, καθώς η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη είσοδος της Κερατέας είναι πλέον κλειστές.

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν και δημοσιογραφικά συνεργεία.



Στο μεταξύ η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Λαυρεωτικής στον αστυνομικό που νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω τραυματισμού στη διάρκεια επεισοδίων, θα πραγματοποιηθεί τελικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, καθώς ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, απουσιάζει στο Άγιον Όρος.

Δηλώσεις Πεταλωτή για την Κερατέα

«Είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που έχουμε σχέδιο, στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κερατέα και επεσήμανε ότι «εάν αυτός γινόταν πριν από κάποια χρόνια, σήμερα, δεν θα είχαμε αυτά τα επεισόδια».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να δει την Κερατέα ως ένα επεισόδιο λήψης αστυνομικών μέτρων, καθώς «θα αδικούσαμε τη δουλειά που ήδη γίνεται και προσπαθούμε να κάνουμε στον χώρο των ΧΥΤΥ».

Ωστόσο, σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τις συνέπειες που ενδεχομένως θα υποστούν και ότι κανείς δεν μπορεί να σταματά έναν σχεδιασμό που έχει να κάνει με την υγεία, το περιβάλλον, αλλά και με την ίδια τη ζωή των ανθρώπων.
/www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες