ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/4/11

Τα πασχαλινά αυγά τρομάζουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δέκα χρόνια πριν ο Θ. Τσουκάτος σε μια σπάνια επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας (κατ΄ άλλους ήθελε να την “πει” στον Σημίτη) είχε καταθέσει πρόταση για θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα με 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Φοβούμενοι προφανώς τα πασχαλινά αυγά και γιαουρτάκια, κατέθεσαν πρόταση στη Βουλή με στόχο να διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Νέα Φτώχεια και καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος».
Την πρόταση για τη διοργάνωση της ημερίδας συνυπογράφουν οι
βουλευτές Γιάννης Βούρος, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Σάββας Εμινίδης, Νίκος Ζωίδης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Μαρία Θεοχάρη, Εύα Καϊλή, Συμεών Κεδίκογλου, Χρήστος Μαγκούφης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Αθανασία Μερεντίτη, Μαρία Μίχου, Ηλίας Μόσιαλος, Μιχάλης Παντούλας, Θανάσης Παπαγεωργίου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Αφροδίτη Παπαθανάση, Δημήτρης Παπουτσής, Μαρία Σκραφνάκη, Παύλος Στασινός, Δημήτρης Τσιρώνης, Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, Νίκος Τσώνης, Αθανάσιος Χαντάβας και Αχμέτ Χατζηοσμάν.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι βουλευτές αναφέρουν στην πρότασή τους ότι η ελληνική κοινωνία βιώνει τις ραγδαίες επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και ότι το κοινοβούλιο, ως θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και ως αποδέκτης της κοινωνικής αγωνίας, μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με το ενδημικό φαινόμενο της νέας φτώχειας, αναδεικνύοντας εφικτά μέτρα που μπορούν να το αναχαιτίσουν ή να το περιορίσουν.
Βέβαια, αντί να καταθέτεις κατευθείαν πρόταση στη Βουλή και να δημιουργείς πρόβλημα στην κυβέρνηση, είναι ευκολότερη η λύση της διοργάνωσης ημερίδας. Ούτε και σ’ αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα δεν μπορούν να επιδείξουν πυγμή οι κυβερνητικοί βουλευτές. Ούτε… Τσουκάτοι δεν μπορούν να γίνουν.

Και αναδιάρθρωση – εξπρές!

Ενδοκυβερνητικό «μέτωπο» υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους διαμορφώνεται, στο μεταξύ, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως …συγνώμη το ΒΗΜΑ, την στιγμή που η κυβέρνηση, η Επιτροπή και η ΕΚΤ επιχειρούν να διαψεύσουν κάθε σχετικό ενδεχόμενο.
Μετά την κυρία Βάσω Παπανδρέου και τον κ. Παντ. Οικονόμου, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν επανειλημμένως μιλήσει για αναδιάρθρωση του χρέους (η μεν) ή/και προσφυγή στους νέους μηχανισμούς της ΟΝΕ (ο δε), στον κατάλογο προστέθηκε χθες και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος. Ο βουλευτής Κοζανης του ΠαΣοΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, τάχθηκε υπέρ της, ει δυνατόν, άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους. Μιλώντας από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Σκάι, είπε χαρακτηριστικά: «φαντάζομαι ότι δεν θα αποφύγουμε την αναδιάρθρωση, και το γοργόν και χάριν έχει», ενώ είπε και ότι οι ρυθμοί αποδοτικότητας κυβέρνησης και δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι επιθυμητοί.
«Αλίμονο αν δεν τα βγάλουμε πέρα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, τότε θα ήμασταν άβουλοι και μοιραίοι», είπε και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα «πάει σημειωτόν» και ότι «με αυτή τη δημόσια διοίκηση δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη».
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες