ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/12/10

Αυξήσεις έως και 40% με δύο τύπους εισιτηρίων







Αυξήσεις έως και 40% με δύο τύπους εισιτηρίων
Αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών τουλάχιστον κατά 40% μεσοσταθμικά, με παράλληλη κατάργηση του ενιαίου εισιτηρίου για όλα τα μέσα και όλες τις διαδρομές, έρχονται από τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο για τον ΟΑΣΑ προβλέπει την καθιέρωση τουλάχιστον δύο νέων τύπων εισιτηρίων, ένα για τα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός, μετρό, τραμ) κι ένα για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Η τιμή στο πρώτο εξετάζεται να φτάσει έως και το 1,5 ευρώ και στο δεύτερο το 1,30 ευρώ από 1 ευρώ που είναι σήμερα το κόστος του ενιαίου εισιτηρίου για όλα τα μέσα. Ταυτόχρονα εξετάζεται η μείωση της χρονικής διάρκειας των εισιτηρίων από τα 90 λεπτά που είναι σήμερα στα 60. Τα νέα εισιτήρια θα διαφοροποιούνται ανάλογα και με τις διαδρομές, καθώς θα ακολουθηθεί ένα σύστημα με χρέωση «ζώνης».
Ουσιαστικά η τιμή των εισιτηρίων θα συνδέεται με τη χρονική διάρκεια ισχύος τους και τις μετεπιβιβάσεις. Στόχος είναι το κόμιστρο να είναι ακριβότερο για μία επιβίβαση και φθηνότερο για περισσότερο χρόνο και περισσότερες μετεπιβιβάσεις.
Παράλληλα αυξήσεις σε ποσοστό τουλάχιστον 30% αναμένονται και στα μαζικά προϊόντα, δηλαδή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ενώ στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι και η πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής, η οποία στοιχίζει ετησίως στον ΟΑΣΑ περί τα 34 εκατομμύρια ευρώ. Η λαθρεπιβίβαση φτάνει στα λεωφορεία το 40%, στα τρόλεϊ το 17,5%, ενώ ακολουθεί ο ΗΣΑΠ με 10%, το μετρό με 7% και το τραμ με 7%.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες