15/12/10

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο-Μία διαρροή και διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ

Με 156 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας -πλην του βουλευτή Πρεβέζης, Βαγγέλη Παπαχρήστου- ψηφίστηκε επί της αρχής αλλά και επί των άρθρων στη συνέχεια, το πολυνομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ
?Τη γραμμή της ευθύνης και όχι της κομματικής πειθαρχίας επέλεξε ο Γ. Παπανδρέου στη σημερινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών
και τις εργασιακές σχέσεις.
Σε σύνολο 286 ψηφισάντων, 130 καταψήφισαν, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β.Παπαχρήστου. Πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε το Σώμα ότι, με απόφαση του πρωθυπουργού, ο κος Παπαχρήστος τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ των περικοπών των μισθών στις ΔΕΚΟ με το επιχείρημα ότι χρειάζεται εξορθολογισμός των επιχειρήσεων και όχι – όπως σημείωσε – «πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα», καθώς και υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ σε φάρμακα και τουρισμό, της αναστολής για δύο χρόνια του πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας και της απόσυρσης αυτοκινήτων 12ετίας. Αντίθετα, ο κ. Βρούτσης τάχθηκε κατά της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων.
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, η οποία εκτίμησε ότι η χώρα δεν θα αποφύγει την πολιτική και οικονομική χρεοκοπία και πτώχευση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δεσμευθούν στο μέλλον και οι καταθέσεις. Εκανε λόγο για μέτρα που θα μας επιστρέψουν «σε εργασιακό μεσαίωνα και συνθήκες Νταχάου», είπε επίσης ότι «τώρα αρχίζει για μας κυριολεκτικά ο πόλεμος» και χαρακτήρισε το Μνημόνιο «μπαμπούλα και εκβιαστικό χαρτί για να γίνουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις».
Σε ανάλογο ύφος ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέα μέτρα με αποτέλεσμα οι πολίτες να βαραίνουν όλο και περισσότερο, εξέφρασε τον φόβο πως η θλίψη και η λύπη με μια σπίθα θα μεταβληθούν σε οργή και κάλεσε την κυβέρνηση «να αλλάξει πολιτική, αλλιώς να φύγει».
Επικριτικός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για «κυβέρνηση των παραδομένων στις διαθέσεις του ΣΕΒ, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και η οποία εκτελεί αβίαστα ό,τι λένε οι τεχνοκράτες της τρόικας»
.
Ακόμη επιτέθηκε προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, για τους οποίους είπε «ότι λένε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό» και κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «να μην καταπιούν για τρίτη φορά, μετά το Μνημόνιο και το Ασφαλιστικό, τη συνείδησή τους».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες