ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/12/10

Μονόδρομος οι αλλαγές

Για σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο μιλά ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ιστορική ευκαιρία χαρακτηρίζει το Μνημόνιο. Σαφείς οδηγίες για την ανασυγκρότηση των τραπεζών

 
Σαφές μήνυμα στέλνει ο  διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος  σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» όσον αφορά την οικονομική πολιτική της χώρας, ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει τις αναγκαίες μειώσεις στο δημόσιο τομέα.
Ο ίδιος μιλά για σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο και προειδοποιεί για τολμηρές αλλαγές μέσω του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, που μάλιστα το χαρακτηρίζει ως «ιστορική ευκαιρία», αλλά σε συνδυασμό και με την αναγκαία αναπτυξιακή προοπτική.

«Αν θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα μία σύγχρονη, ευημερούσα χώρα, μπροστά μας έχουμε μόνο μία επιλογή: την κατάφαση και ενεργητική συμμετοχή στη συλλογική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας», υπογραμμίζει.
Χαρακτηρίζει το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, που εφαρμόζεται από τον Μάιο, «ιστορική ευκαιρία για τη χώρα», εφόσον εφαρμοσθεί σε όλες τις περιοχές  που καλύπτει, και υπογραμμίζει πως «φαινόμενα διστακτικότητας, ατολμίας ή διαχειριστικής ανεντιμότητας πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως».
Ο κ. Προβόπουλος επαναλαμβάνει πως «αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε επιθυμητή, ούτε πιθανή» και κάνει λόγο για σενάρια, τα οποία θα κατέρρεαν στο ανοικτό ενδεχόμενο να επιτευχθεί επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων των 110 δισ.
Επισημαίνει μάλιστα πως είναι δυνατή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές από το τέλος του 2011, εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί και διαρθρωτικοί στόχοι και δοθούν σαφή δείγματα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας βρίσκεται επί θύραις.
Μιλώντας για το κεφάλαιο «συγχωνεύσεις τραπεζών», ο διοικητής της ΤτΕ καλεί τις τράπεζες να επανεξετάσουν το επιχειρηματικό υπόδειγμα λειτουργίας τους, επιδιώκοντας τη διατήρηση υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας, σχηματίζοντας επαρκείς προβλέψεις για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου και εξορθολογίζοντας τα έξοδά τους.
«Είναι απαραίτητο οι τράπεζες να λάβουν υπόψη τους ότι, ακόμη και όταν η οικονομική δραστηριότητα επανέλθει σε ανοδική πορεία, ο ρυθμός επέκτασης των εργασιών τους θα διαμορφωθεί σε επίπεδο χαμηλότερο από εκείνου που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, πριν από την κρίση», καταλήγει στη συνέντευξή του ο κ. Προβόπουλος.

ΠΗΓΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες