5/12/10

Ο κύριος ΔΝΤ επενδύει στην Ελλάδα για να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας

Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιστεύεται ότι θα είναι το «δώρο» του κ. Ντομινίκ Στρος-Καν στον κ. Γ. Παπανδρέου. Ο 61χρονος γάλλος επικεφαλής του Ταμείου πρόκειται να επαναλάβει την Τρίτη στην Αθήνα τη δέσμευση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του ποσοστού του δανείου των 110 δισ. που χορηγεί το Ταμείο (πρόκειται για το ένα τρίτο), μια πρόταση που ο ίδιος είχε διατυπώσει πρώτος στις 11 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Στρος-Καν οικοδομεί το προφίλ ενός ηγέτη που διαχειρίζεται με επιτυχία τη μεγαλύτερη χρηματοοικονομική κρίση από το 1929. Εκτιμά ότι έτσι θα διεκδικήσει ευκολότερα την προεδρία της Γαλλίας το 2012, ενώ και η δήλωσή του για τις καλές επιδόσεις του ΠαΣοΚ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θεωρείται ότι έγινε με το μυαλό στη γαλλική κοινή γνώμη. Ο κ. Στρος-Καν υποστήριξε ότι η νίκη του ΠαΣοΚ αποδεικνύει πως τα νέα προγράμματα του Ταμείου σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να συνδυάζουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών με την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Εν τούτοις είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την ύπαρξη αυτού του «συνδυασμού» αφού οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου επέμεναν για την περικοπή δύο συντάξεων ακόμη και από τους συνταξιούχους με τη χαμηλότερη σύνταξη και επέβαλαν τη μείωση απολαβών στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ταυτόχρονα με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ «ξέχασε» τα παραπάνω και διεκδίκησε τη νίκη των
υποψηφίων του ΠαΣοΚ ως δική του(!) λέγοντας: «Εγιναν εκλογές στην Ελλάδα και η Αριστερά στην εξουσία νίκησε». Οι Γάλλοι δεν φαίνεται προς το παρόν να διαφωνούν αφού η πιο πρόσφατη σφυγμομέτρηση έδειξε ότι αν γίνονταν σήμερα οι προεδρικές εκλογές η «Αριστερά» του κ. Στρος-Καν θα νικούσε με 59% έναντι 41% του κ. Νικολά Σαρκοζί.

«Πρόσεχε με ποιον μπαίνεις στο ασανσέρ»
Το 2008 ο επικεφαλής του ΔΝΤ άφησε «τρίτους» να μπουν στην κρεβατοκάμαρά του, την υφισταμένη του κυρία Πιρόσκα Ναγκί και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η θέση του κινδύνευσε αλλά διεσώθη. Συνέβαλε σε αυτό και η σύζυγός του κυρία Ανν Σινκλέρ που του πρόσφερε «άφεση αμαρτιών» με ειδική αναφορά στο blog της. Γαλλικές φήμες επιμένουν ότι η περιπέτεια με την κυρία Ναγκί δεν ήταν η πρώτη (ούτε η τελευταία) παρασπονδία. Στο βιβλίο Μυστικά ενός προεδρικού υποψηφίου από τη συγγραφέα με το ψευδώνυμο «Κασσάνδρα» που κυκλοφόρησε προ εξαμήνου στη Γαλλία αναφέρεται ότι ο κ. Στρος-Καν κοιτάζει τις γυναίκες με βλέμμα «κοφτερό σαν λέιζερ» και ότι ο κ. Σαρκοζί, που επίσης αποφεύγει τον μοναστικό βίο, τον είχε προειδοποιήσει προτού αναχωρήσει για την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον ότι «οι Αμερικανοί δεν τα σηκώνουν αυτά» και να προσέχει «να μην μπαίνει στο ασανσέρ με νεαρές βοηθούς».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες