5/12/10

Καθαρά τα όπλα από τις γιάφκες


 Νέα παρτίδα όπλων και πυρομαχικών από γιάφκα στο Αγρίνιο. Σε καμία τρομοκρατική επίθεση - παρά τις πληροφορίες που διέρρεαν από την ΕΛΑΣ- δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τα όπλα που βρέθηκαν σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά. Στις εννέα οι συλλήψεις. Βρέθηκε σάκος με όπλα στη Χαλκιδική.
Στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ ερευνάται η νέα παρτίδα όπλων και πυρομαχικών που βρέθηκαν σε σπίτι - γιάφκα στο Αγρίνιο, όπου και συνελήφθησαν δύο άτομα, ανεβάζοντας σε εννέα των αριθμό των προσώπων εναντίον των οποίων θα απαγγελθούν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι έχει χτυπήσει τις οργανώσεις "Σέχτα Επαναστατών" και "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" , καθώς έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό ευρημάτων (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πλαστές ταυτότητες, έγγραφο υλικό) που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα.
Ενδεικτικό είναι ότι και οι δύο συλληφθέντες του Αγρινίου πιάστηκαν με όπλα στην κατοχή τους, ενώ επέστρεφαν στην πόλη από την Αθήνα - όπου και πιθανόν να τα είχαν προμηθευτεί.
Το γεγονός ότι και οι δύο της Νέας Σμύρνης συνελήφθησαν βγαίνοντας από την πολυκατοικία της οδού Καισαρείας με έχοντας πάνω τους οπλισμό, οδηγεί την Αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα, ότι προετοιμαζόταν μία ή περισσότερες επιθέσεις - πιθανόν ταυτόχρονες και σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.
Καθαρά τα όπλα της Νέας Σμύρνης και του Πειραιά
Ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα που προέρχονταν από πληροφορίες της ΕΛΑΣ, επίσημη ανακοίνωση ότι κανένα από τα όπλα που βρέθηκαν στην Αθήνα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις από καμία οργάνωση.
Αυτό προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση των πιστολιών και των υποπολυβόλων που βρέθηκαν από τις έρευνες σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά.
Έρευνες που γίνονται αυτή την ώρα, σε σπίτι, στην Καλλιθέα, στην οδό Πλάτωνος 139 δεν εντόπισαν οπλισμό, παρά μόνον αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Οι συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική έχουν φθάσει μέχρι τώρα τις εννέα καθώς δύο από τα τέσσερα άτομα που προσήχθησαν τη νύχτα από το Αγρίνιο συνελήφθησαν. Στο σπίτι στο Αγρίνιο, βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες οπλισμός, ο οποίος μεταφέρεται στην Αθήνα για να ερευνηθεί.
Παράλληλα από τη Σητεία της Κρήτης προσήχθη ένας ακόμη νεαρός, στην κατοχή του οποίου δεν βρέθηκε οπλισμός, αλλά έντυπο υλικό.
Πρόκειται για έναν φοιτητή από την Αθήνα, που ζούσε στη Σητεία και ανακρίνεται από τα ξημερώματα στην Αντιτρομοκρατική.
Σάκος με όπλα στη Χαλκιδική
Στην Αθήνα μεταφέρονται τα όπλα που βρέθηκαν από την αστυνομία στις 4 τα ξημερώματα στην περιοχή Πλατανίτσι της Χαλκιδικής.
Μέσα σε σάκο, η αστυνομία βρήκε πολυβόλα Καλάσνικοφ, υποπολυβόλα Scorpion και δύο γεμιστήρες με 18 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και ένα κλεμμένο Ι.Χ. το οποίο ερευνάται από την Σήμανση για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
Έως τα ξημερώματα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής είχαν κάνει έρευνες σε 15 σπίτια στην Αθήνα και την επαρχία. Όπως προέκυψε και τα τρία σπίτια - γιάφκες (Ν.Σμύρνη, Πειραιάς και Αγρίνιο) έχουν ενοικιαστεί με πλαστά ονόματα από νεαρούς, στη δε περίπτωση της Ν.Σμύρνης οι δύο που παρουσιάστηκαν στον ιδιοκτήτη δήλωσαν ότι είναι φοιτητές από την Κύπρο και εξόφλησαν άμεσα αρκετά ενοίκια ως προκαταβολή.
Πηγές από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι επρόκειτο για μία καλά σχεδιασμένη επιχείρηση που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου ενάμιση μήνα με παρακολουθήσεις προσώπων και χώρων που είχαν κριθεί ότι συνδέονται με την εγχώρια τρομοκρατία.
Λόγω της επερχόμενης επετείου από τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου και μετά από πληροφορίες για έντονη δραστηριότητα αλλά και πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα σε έναν ή περισσότερους στόχους,  η επιχείρηση εντατικοποιήθηκε και ελήφθη η απόφαση τα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής να προχωρήσουν σε συλλήψεις.
Παράλληλα, μικρότερης κλίμακας επεμβάσεις από την Αντιτρομοκρατική έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται ακόμη σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Μπραχάμι),της Θεσσαλονίκης (Φοιτητική Εστία ΑΠΘ) και άλλων πόλεων σε υπό κατάληψη χώρους από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που έχουν τεθεί σε αυστηρή επιτήρηση, ενώ η ΕΛΑΣ προχωρά και σε προσαγωγές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες