5/12/10

Του φύτεψαν κάμερα

Μία κάμερα στο κεφάλι δέχθηκε να του εμφυτεύσουν ένας καθηγητής και καλλιτέχνης προκειμένου να καταγράφει τις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ το βίντεο θα εκτεθεί σε μουσείο.

 
Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ένας καθηγητής από τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να του τοποθετηθεί κάμερα στο κρανίο, χάριν ενός προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει εθελοντικά.
Ο καθηγητής Wafaa Bilal απέκτησε μια κάμερα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ονομάστηκε "The 3rd I".
Η βασική ιδέα του όλου εγχειρήματος είναι ως φωτογράφος και καλλιτέχνης, ο Bilal να απαθανατίζει καθημερινά τον εαυτό του, κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων του.

Οι εικόνες θα δοθούν στη συνέχεια προς επεξεργασία στο Arab Museum of Modern Art και μετά θα αποτελέσουν το αντικείμενο έκθεσης με τίτλο "Told/Untold/Retold".
Το εν λόγω πρόγραμμα, είναι το δεύτερο αυτού του είδους, που έχει μέχρι στιγμής τεθεί σε εφαρμογή. Το πρώτο, με τίτλο "Domestic Tension" του 2007 ανέδειξε τον τότε συμμετέχοντα “Καλλιτέχνη της Χρονιάς”, από τη Chicago Tribune.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες