ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/12/10

ΗΠΑ: Χτυπούν τα καρτέλ

Με παροχή ειδικών πληροφοριών και εκπαίδευση επίλεκτων Μεξικανών πεζοναυτών συμμετέχουν οι ΗΠΑ στη δίωξη των καρτέλ ναρκωτικών της χώρας

 
 
Πληροφορίες και εκπαίδευση σε επίλεκτους Μεξικανούς πεζοναύτες, που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις εναντίον των καρτέλ παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.
Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, ανέφερε ότι η εκπαίδευση και η παροχή πληροφόρησης είναι πολύ πιο εκτεταμένη από ότι ήταν γνωστό, ενώ επιτρέπει στους Μεξικανούς πεζοναύτες να διεξάγουν αστραπιαία πλήγματα κατά το υπόδειγμα των επιχειρήσεων των δυνάμεων των ΗΠΑ εναντίον ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
"Πράκτορες της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA), που εδρεύουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σιουδάδ δε Μέχικο και σε προξενεία κατά μήκος των συνόρων, όπως στο Ματαμόρος, παρέχουν πακέτα πληροφοριών για το πού βρίσκονται βαρόνοι των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος στους Μεξικανούς πεζοναύτες", ανέφερε το δημοσίευμα.

Κατόπιν οι πεζοναύτες αναλαμβάνουν δράση, συλλαμβάνοντας ή σκοτώνοντας τους στόχους, σε μάχες μέσα σε πόλεις, συχνά μερικές ώρες αφού τους δοθούν οι πληροφορίες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Μεξικάνοι αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι ο στρατός των ΗΠΑ εκπαιδεύει τους πεζοναύτες της χώρας και το Πεντάγωνο αποφεύγει να δώσει λεπτομέρειες.
Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι το Πεντάγωνο παρέχει εκπαίδευση για την διεξαγωγή επιχειρήσεων και για την καθοδήγηση καταστολής εξεγέρσεων στις δυνάμεις του Μεξικού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες