ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/12/10

Κυριαρχεί η απογοήτευση

Δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους αλλά και τη λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα δηλώνουν οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της Public Issue. Διατηρεί το προβάδισμά του το ΠΑΣΟΚ
Την φθορά της κυβέρνησης καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι και την "Καθημερινή της Κυριακής". Ταυτόχρονα αυξάνεται η απογοήτευση των πολιτών και μειώνεται η εμπιστοσύνη τους προς τους πολιτικούς και τα κόμματα.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο για τον Δεκέμβριο, οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους σε ποσοστό 75%, ενώ μόλις το 24% των πολιτών, δηλώνουν ικανοποιημένοι.
Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την λειτουργία της Δημοκρατίας.
Παράλληλα, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Οκτώ στους δέκα είναι δυσαρεστημένοι από την κυβερνητική λειτουργία και 9 στους δέκα από την λειτουργία της αντιπολίτευσης .
Το 60% θεωρούν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας ενώ ένα ποσοστό 27% πιστεύει ότι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας έναντι ενός ποσοστού 7% που θεωρεί ότι καλύτερη θα ήταν μία κυβέρνηση της ΝΔ.
Ως προς την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ, προηγείται με 39%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30%, το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με τους Οικολόγους με 2%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 42% έναντι 20% του Αντώνη Σαμαρά ενώ κανένας από τους δύο απαντά το 34%.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες