ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/12/10

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ : Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ





   
Κλείνοντας ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα από την εκλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , είναι ευκαιρία να θυμηθούμε μια από τις κλασσικότερες πλέον «ατάκες» , της  σύγχρονης πολιτικής ιστορίας  . Την πολιτική φράση του Γ. Παπανδρέου με την οποία «αναρωτήθηκε και εξέφρασε τον προβληματισμό» του στον ελληνικό λαό: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ?






Αυτός ο «προβληματισμός» ίσως να αποτελεί ένα από τα πιο ανήθικα διλλήματα προς τον Ελληνικό λαό και καπήλευση σημαντικών εννοιών , όπως αυτή της έννοιας του σοσιαλισμού. Ένα ερώτημα του οποίου η απάντηση ήταν προφανής , και την οποία έδειξε ο Ελληνικός λαός με τα αποτελέσματα της κάλπης φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ 10 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από την αξιωματική αντιπολίτευση…
Έτσι ήρθε στην εξουσία το σοσιαλιστικό κόμμα για μια ακόμη φορά με υπόσχεση αλλαγής και καθιέρωσης ενός νέου πολιτικού προφίλ του ίδιου , δηλαδή μια αναγέννηση του(ΠΑΣΟΚ).Όμως όπως αποδείχθηκε , αναδεικνύετε σε έναν κοιμώμενο καπιταλιστικό γίγαντα του πολιτικού συστήματος.
Παλαιότερα το «παράπονο» της αριστεράς , ήταν ότι τα κόμματα τα οποία την αποτελούσαν ήταν διαιρεμένα και διασπασμένα και δεν αποτελούσαν ένα πυρήνα ιδεολογικής βάσης με εμφανή δύναμη. Η δεξιά από την άλλη , ήταν επί χρόνια ενωμένη με δύναμη κάτω από την σημαία της ΝΔ. Ο αριστερός κόσμος αυτήν την περίοδο , νιώθει μια δικαίωση από τη μια , ως προς το ιδεολογικό τμήμα της δεξιάς , επειδή και αυτός με την σειρά του διασπάται συνεχώς με νέα κόμματα να ξεπετιούνται κατά καιρούς και από την άλλη επειδή τόσα χρόνια προειδοποιούσαν για το μέλλον της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της χώρας. Όμως δεν αντιλαμβάνονται κάτι , ότι τώρα δεν υπάρχει ανάγκη από κόμμα νεοφιλελεύθερο  και καπιταλιστικό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου , όπως της ΝΔ (για αυτό και διασπάται) γιατί ,παίζει τον ρόλο αυτό καλύτερα το ΠΑΣΟΚ. Και λέω καλύτερα , γιατί τα κάνει όλα αυτά με το σεντόνι ,του σοσιαλισμού  και με ένα κοινωνικό και ανθρωποκεντρικό προφίλ το οποίο αποτελεί βιτρίνα της πραγματικής του πολιτικής ταυτότητας..
Robert Boyle:  Πατέρας της χημείας (1627-1691)
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω , ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να ενσωματώσει και να ταυτίσει αυτές τις δύο έννοιες με τεράστια επιτυχία. Με χειρουργική ακρίβεια και επιστημονική  μεθοδολογία κατέστησε δυνατή την μεταβολή μιας έννοιας – ιδεολογίας  τόσο δυνατής , τόσο δημοκρατικής με καθαρά κοινωνική διάσταση και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό  σε μία  καθαρά νεοφιλελεύθερη , καπιταλιστική και δυτικό-θρεμμένη  νοοτροπία η οποία αποτελεί καρικατούρα του Αμερικάνικού μοντέλου,  το οποίο δυστυχώς συνεχώς , σαν ένας άλλος Αττίλας καταλαμβάνει όλο τον πλανήτη . Έτσι όπως όλοι διαπιστώνουμε , ο Γ. Παπανδρέου κατάφερε με πολιτικές αλχημείες , σαν ένας μαέστρος της χημείας τον οποίο θα ζήλευε και  Robert Boyle , να μετατρέψει τον Σοσιαλισμό σε βαρβαρότητα....
                                           
Κάτι που τελικά σε κάνει να αναρωτιέσαι, όπως αναρωτήθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τελικά είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;
Για αποκατάσταση της αλήθειας :

 Σοσιαλισμός
Ο σοσιαλισμός είναι κοινωνική, οικονομική και πολιτική θεωρία κατά την οποία η κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής αντικαθιστά την ατομική ιδιοκτησία. Ο όρος ιστορικά αφορά ένα πολιτικό κίνημα του 19ου αιώνα, γέννημα των οικονομικοκοινωνικών συνθηκών της βιομηχανικής επανάστασης, και συσχετίζεται στενά με τον όρο Αριστερά ιδέες του σοσιαλισμού πρέπει να αναζητηθούν στις απαρχές της Γαλλικής Επανάστασης, στη παράταξη των Ιακωβίνων. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σοσιαλισμού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής (γαίες, εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις) και η δημιουργία νέων συλλογικών σχέσεων παραγωγής, διανομής των προϊόντων και κατανομής του κοινωνικού πλούτου κάθε κοινωνίας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πολίτη. Οι νέες αυτές σχέσεις παραγωγής στηρίζονται στο ότι τα μέλη μιας κοινωνίας θα προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και θα αμείβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους ή με την εργασία τους. Τη θέση της ατομικής ιδιοκτησίας θα πάρει πλέον η συλλογική διαχείριση με μορφή εθελοντικά συνεταιριστική ή κρατική, οι λεγόμενες κολεκτίβες. Μία κοινωνία οργανωμένη κατ' αυτόν τον τρόπο, ο τελικός στόχος του σοσιαλιστικού κινήματος, αποκαλείται πολλές φορές κομμουνιστική και αντιπαρατίθεται με τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά. Πολιτικά ο σοσιαλισμός έχει συσχετιστεί κατά καιρούς τόσο με συστήματα λήψης αποφάσεων βασισμένα,στην άμεση δημοκρατία, όσο και στηριγμένα στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία ή στον ολοκληρωτισμό.

Βαρβαρότητα
Βαρβαρότητα : βαρβαρότητα θηλυκό
  1. η ιδιότητα που χαρακτηρίζει τον βάρβαρο
  2. βάρβαρη πράξη
  3. η έλλειψη πολιτισμού
  4. βάρβαρος < από την ηχομιμητική λέξη βαρβαρ, έτσι όπως ηχούσε η ομιλία των άλλων γλωσσών στους αρχαίους Έλληνες
  • ·         Δεν υπάρχει παρά ένα βήμα που χωρίζει το φανατισμό από τη βαρβαρότητα Ντιντερό Ντ.
  • ·         Η κοινωνία οπισθοδρομεί στην βαρβαρότητα, όταν η τέχνη του πολέμου αποκτά πολύ μεγάλο κύρος Άγνωστος
  • ·         Η ύπαρξη του στρατιώτη, μετά την ποινή θανάτου, είναι το θλιβερότερο ίχνος βαρβαρότητας που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων Ντε Βινύ Α.
  • ·         Ο πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά, πολλές φορές, την επικυρώνει. Όσο πιο πολιτισμένος είναι ένας λαός, τόσο πιο βάρβαρος και καταστροφικός μπορεί να γίνει. Έκο Ου.
  • ·         Ο πολιτισμός τελειώνει, όταν δραπετεύουν απ' αυτόν οι βάρβαροι Kraus Karl
  • ·         Οι βάρβαροι θα ξαναρθούν μέσα από την τηλεόραση Καργάκος Σ.
  • .      Υπ’ όψιν κ. Χάντιγκτον: ζούμε μια σύγκρουση πολιτισμών ή μήπως βαρβαροτήτων Χορόσκελης Δ.


                                                                     ΠΗΓΗ : http://esperida.wordpress.com

Οι άνθρωποι παραπαίουν ιδεολογικά μεταξύ καπιταλισμού και σοσιαλισμού γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, ενώ σοσιαλισμός είναι το ακριβώς αντίθετο!

ΚΛΕΦΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες