ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/12/10

Απεργιακός πυρετός

Η αρχή γίνεται με την τρίωρη στάση την Τρίτη από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Και συνεχίζεται την Τετάρτη με την καθολική απεργία σε όλους τους κλάδους του δημοσίου, στα μέσα μεταφοράς, στις τράπεζες, αλλά και στις δικαστικές αίθουσες καθώς απεργούν και οι δικηγόροι. Από τη Δευτέρα απεργεί η ΑΤΕ
Τρίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης στις 14 Δεκεμβρίου, αλλά και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ μεταξύ άλλων ανέφερε: "Εξυπακούεται ότι όσες Ομοσπονδίες προκηρύξουν και πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία αυτή εντάσσεται στο απεργιακό πρόγραμμα και στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ".
Και συνεχίζει: "Ο Αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζομένων τόσο για το πολυνομοσχέδιο σκούπα, όσο και για τον προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών του 2011 συνεχίζονται και κλιμακώνονται με τη νέα 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010". σημειώνει η ΓΣΕΕ.
Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε για την Τρίτη, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και η ΑΔΕΔΥ.
Να σημειωθεί ότι στις 15 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
"Τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζουν να αμφισβητούνται εντείνοντας τις ανισότητες και τις αδικίες", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ , καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις πορείες διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα.
Και οι τράπεζες κλειστές
Χωρίς τράπεζες θα παραμείνει η χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η ΟΤΟΕ κήρυξε 48ωρη απεργία για τις συγκεκριμένες ημέρες. Μία μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα δηλαδή, ξεκινά τις κινητοποιήσεις της και η Αγροτική Τράπεζα. Οι εργαζομενοι αντιμετωπίζουν τη μείωση του 10% των αποδοχών τους, έχουν χαρακτηρίσει "έκτρωμα" το νομοσχέδιο και προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Απεργούν οι δικηγόροι
Σε 24ωρη απεργια προχωρούν και οι δικηγόροι σε ολόκληρη τη χώρα. Την απόφαση ελαβε η Συντονιστική Επιτροπή των συλλόγων της χώρας "ενάντια στην επιχειρούμενη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος", οπότε και συμμετεχουν στις κινητοποιήσεις και εκείνοι.
Εμφύλιος στους σιδηροδρομικούς
"Η ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών δεν είναι διατεθειμένη να βαδίσει στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ". Με αυτή την λιτή ανακοίνωση, η συνδικαλιστική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στον ΟΣΕ καθιστά σαφές πως θα αντισταθεί στα σχέδια της κυβέρνησης και κόβει κάθε δεσμό με αυτήν.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΔΑΚΕ-ΟΣΕ η οποιά καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες