6/1/11

Κρίσιμη επίσκεψη σε ΤουρκίαΕν μέσω αντιδράσεων από το ΚΚΕ, που εκτιμά ότι η κυβέρνηση προχωρά σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί την Παρασκευή στο Ερζερούμ για συνάντηση με Ερντογάν
Σε μία χωρίς αντίστοιχο προηγούμενο συνάντηση θα παραστεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, που προσεκλήθη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο των πρέσβεων της Τουρκίας στο Ερζερούμ.

Τόσο η πρόσκληση όσο και η αποδοχή της και η επίσκεψη του πρωθυπουργού εκτιμάται πως σηματοδοτεί το νέο δρόμο ομαλότητας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο μίας κλειστής σύσκεψης - ωστόσο πολύ κρίσιμης για την εξωτερική πολιτική της χώρας στην ευρύτερη περιοχή- και κατ'επέκταση και για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Η επίσκεψη προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ και η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την έντονη ανησυχία της λέγοντας ότι επιβεβαιώνει συμφωνία της κυβέρνησης με την Τουρκία για συνεκμετάλευση του Αιγαίου:
"Μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και οι γκρίζες ζώνες" ανέφερε η Α.Παπαρήγα που τόνισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει πλούσια κερδοφορία σε μεγάλους ομίλους.
"Η κυβέρνηση για ένα πράγμα ενδιαφέρεται, όπως και ένα πράγμα ενδιαφέρει τον κ. Ερντογάν: Να εξασφαλίσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στις αστικές τάξεις των δύο χωρών, πλούσια κερδοφορία, σε βάρος βεβαίως και των δύο λαών, και του ελληνικού και του τουρκικού, που σημαίνει ότι σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα εξαιρετικά πλούσια κοιτάσματα χρυσού, ουρανίου κλπ παραδίδονται στις πολυεθνικές και μάλιστα με πλήρη αδιαφορία για το ποια είναι τα πραγματικά σύνορα της χώρας, για το ποιες είναι οι οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή. Η όποια συμφωνία γίνει, θα αναγγελθεί φανταζόμαστε μετά από ένα διάστημα, αφού θα έχει σταθεροποιηθεί. Όταν θα αναγγελθεί σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει πολύ βαθιά, σε οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή, αντιθέσεις που πολλές φορές λύνονται όχι μόνο με τον οικονομικό πόλεμο, αλλά και με τα όπλα" δήλωσε η γγ του ΚΚΕ για το θέμα. 
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες