6/1/11

Τρόμος στην Αλεξάνδρεια

Μουσουλμάνοι προσφέρονται εθελοντές για να φυλάσσουν τις κοπτικές χριστιανικές εκκλησίες μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους στην Αλεξάνδρεια. Σκίτσο του δράστη από τις αρχές
Το σκίτσο, σε ψηφιακή μορφή, του δράστη των επιθέσεων στη κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας δημοσίευσαν σήμερα αρκετές αιγυπτιακές εφημερίδες.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Αλ-Αχράμ, ο βομβιστής θεωρείται ότι ήταν 23 με 25 ετών, ενώ κοντά στο διαμελισμένο σώμα του δράστη βρέθηκε μία τσάντα που φέρεται ότι περιείχε 20 με 25 κιλά εκρηκτικών, συμπεριλαμβανομένης μιας χημικής ουσίας με ράβδους ΤΝΤ.

Οι αρχές έφτιαξαν το σκίτσο του βασιζόμενες στα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο της έκρηξης, συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων του προσώπου του βομβιστή. Σύμφωνα με την έρευνα της εγκληματολογικής υπηρεσίας, 45 τμήματα ανθρώπινου σώματος που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης θα διευκολύνουν το υπουργείο Εσωτερικών να χρησιμοποιήσει στοιχεία που διαθέτει για να αναγνωρίσει το βομβιστή.
Η επίθεση έξω από την κοπτική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους, ενώ προκάλεσε και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100.
Από την ημέρα της επίθεσης πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχουν σημειωθεί τραυματισμοί τόσο μουσουλμάνων όσο και χριστιανών διαδηλωτών από τις συγκρούσεις με την αστυνομία και έχουν γίνει συλλήψεις.
Οι Κόπτες ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου με χιλιάδες μουσουλμάνους να έχουν προσφερθεί για ομάδες περιφρούρησης έξω από τις εκκλησίες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι Κόπτες χριστιανοί αποτελούν το 10 με 15% του πληθυσμού της Αιγύπτου.
Δεν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει
Τα στοιχεία της έρευνας για τη βομβιστική επίθεση δείχνουν ότι τα εκρηκτικά του βομβιστή ίσως εξερράγησαν πρόωρα και ότι ο ίδιος δεν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Αλ-Αχράμ.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από καμικάζι, ο οποίος εμπνεύσθηκε από την Αλ Κάιντα.
Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν χθες ότι τα υπολείμματα της βόμβας έχουν ομοιότητες με εκρηκτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις το 2009. Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό ενισχύει τις ενδείξεις ότι αυξάνεται η παρουσία ενόπλων, εμπνευσμένων από την Αλ Κάιντα, στο αιγυπτιακό έδαφος, τη στιγμή που οι αρχές σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλες οργανώσεις.
Σύμφωνα με την αλ-Αχράμ η έρευνα έδειξε ότι οι επιπτώσεις που είχε στο σώμα του δράστη η έκρηξη δείχνει ότι τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν κατά λάθος λάθος ή πριν από την προγραμματισμένη ώρα, γιατί τμήματα του σώματός του δράστη διασκορπίστηκαν πολλά μέτρα μακριά.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες