ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/1/11

Αρνείται συζήτηση η Σεούλ



Αρνείται κάθε διαπραγμάτευση με τη Βόρεια Κορέα, η Σεούλ χαρακτηρίζοντας προπαγάνδα την πρόταση για διάλογο από μηδενική βάση

Προπαγάνδα χαρακτήρισε η Νότια Κορέα τη πρόσκληση της Βόρειας Κορέας η οποία έκανε έκκληση για συνομιλίες χωρίς όρους προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις
Η Νότια Κορέα απέρριψε την πρόσκληση ενώ αξιωματούχος του υπουργείου Ενοποίησης δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα έχει εκδώσει και άλλες φορές παρόμοιες δηλώσεις σαν κι αυτή στις αρχές του χρόνου...."γίνονται συνήθως στο πλαίσιο μιας εκστρατείας προπαγάνδας προς το Νότο".
"Δεν θεωρούμε ότι αυτή είναι μια σοβαρή πρόταση για διάλογο", τόνισε, προσθέτοντας ότι  δεν είναι καν στο σωστό και κατάλληλο σχήμα.
Η χθεσινή χειρονομία του Βορρά ήρθε καθώς οι ΗΠΑ συνάντησαν κινέζους και νοτιοκορεάτες αξιωματούχους για συνομιλίες σχετικά με το πώς θα ηρεμήσει η κορεατική χερσόνησος και θα πειστεί ο Βορράς να σταματήσει την πυρηνική εργασία του.
Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Στίβεν Μπόσγουρθ βρίσκεται σήμερα στην Κίνα και αύριο θα βρίσκεται στην Ιαπωνία για συνομιλίες. Η Ουάσινγκτον πιέζει το Πεκίνο να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τη Βόρεια Κορέα.
Η Σεούλ, η οποία απαιτεί μια συγγνώμη από τη Βόρεια Κορέα μετά το βομβαρδισμό ενός βορειοκορεατικού νησιού σε διαμφισβητούμενα νερά το Νοέμβριο, δήλωσε πως η έκκληση της Πιονγκγιάνγκ για συνομιλίες είναι μια χειρονομία χωρίς περιεχόμενο.
Κίνα: Υπέρ του διαλόγου
Η Κίνα είναι υπέρ των επαφών και του διαλόγου ανάμεσα στις δυο Κορέες, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών μια ημέρα μετά την πρόταση της Βόρειας Κορέας ν΄αρχίσει "σύντομα και άνευ όρων" συνομιλίες με τη Νότια Κορέα.

"Είμαστε υπέρ των επαφών και του διαλόγου ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες πλευρές. Ελπίζουμε ότι οι χώρες αυτές θα προσπαθήσουν από κοινού να επαναλάβουν χωρίς καθυστέρηση τις συνομιλίες των Εξι", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χονγκ Λέι.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες