ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/1/11

Η απαγόρευση έγινε καπνός



Σε φόρο για το κάπνισμα μετατρέπει την καπνοαπαγόρευση η κυβέρνηση. Έρχονται αλλαγές στο νόμο που στην πράξη έχει ακυρωθεί. Δείτε πού και με ποιον τρόπο θα επιτρέπεται. Η ένταξη των καταστημάτων και το "τσιγαρόσημο". Στείλτε μας την άποψή σας
Αλλαγές στο νόμο της καπνοαπαγόρευσης θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, καθώς ο σημερινός νόμος κατέληξε σε φιάσκο, αφού το κάπνισμα συνεχίζεται κανονικά.

*Στείλτε μας την άποψή σας για τη νέα εξέλιξη στο ζήτημα της καπνοαπαγόρευσης
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", η κυβέρνηση μελετά να επιτρέπεται το κάπνισμα σε νυχτερινά καταστήματα όπου σερβίρεται αλκοόλ, όπως στα μπουζούκια, τα κλαμπ, τα μπαρ και στο καζίνο.
Τα καταστήματα που θα επιτρέπουν το κάπνισμα, θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν φόρο, ο οποίος θα επιβάλλεται ανάλογα με τα τετραγωνικά και όχι με βάση τον τζίρο.
Κάθε κέντρο διασκέδασης θα εντάσσεται στη ρύθμιση με τη λήψη ειδικής άδειας και θα καταβάλλει τον φόρο σε μηνιαία βάση.

Για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση, αλλά αποφύγουν να πληρώσουν, θα υπάρχουν σκληρές κυρώσεις και μεγάλα πρόστιμα, ενώ θα προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για τους ίδιους και λουκέτο για το κατάστημα.
Ανάλογες κυρώσεις θα προβλέπονται και για όσα καταστήματα δεν ενταχθούν, αλλά συνεχίσουν να αφήνουν τους πελάτες τους να καπνίζουν.
Όλα τα έσοδα από την επιβολή του νέου φόρου, θα πηγαίνουν ια τη βελτίωση της υποδοµής των νοσοκοµειακών µονάδων της χώρας καθώς και για την κάλυψη των πρωτογενών ελλειµµάτων τους
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, το κάπνισμα θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται σε Εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήµατα γρήγορου φαγητού, κινηµατογράφους, θέατρα, ξενοδοχεία, αίθουσες παιχνιδιών, αίθουσες εκδηλώσεων κάθε µορφής.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες