ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/1/11

Αμοιβαίο όχι, σε επιχειρησιακή



Δεν θα εφαρμοστεί η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας και με την Επιθεώρηση Εργασίας να γνωμοδοτεί ότι δεν υφίστανται οι όροι για την εφαρμογή της
 Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας, επί της κοινής αιτιολογικής έκθεσης για κατάρτιση ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης της εταιρείας "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΝΕΟΓΑΛ".

Mετά τη σημερινή πολύωρη συνεδρίαση το ΣΚΕΕ κατέληξε ότι τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία δεν είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν την ύπαρξη επιτακτικής ανάγκης μείωσης του εργατικού κόστους προκειμένου να στηριχθεί η επιχείρηση σύμφωνα με τους όρους της ανταγωνιστικότητας και της βελτίωσης της παραγωγικότητας της και ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, δεν πληροί κανέναν από τους παράγοντες που θα μπορούσαν να την καταστήσουν επισφαλή για τους μετόχους ή τους πιστωτές της.
Το Συμβούλιο διαπιστώνει επίσης ότι, η Εταιρία διαθέτει πολύ μεγάλη ρευστότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται από τα διαθέσιμά της που αγγίζουν τα € 11 εκατ. Το ποσό αυτό, το οποίο αντιστοιχεί στο 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών της και είναι περίπου 1,5 φορές υψηλότερο από τις υποχρεώσεις της, την καθιστά ιδιαίτερα ασφαλή σε ενδεχόμενη συγκυριακή συρρίκνωση των αποτελεσμάτων της.
Tέλος το πόρισμα του ΣΚΕΕ επισημαίνει, ότι το δικαίωμα που χορηγεί ο νέος νόμος δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ασκείται καταχρηστικά.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στη Δράμα, που επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρείας η ΝΕΟΓΑΛ, αν και από το νόμο είναι ελεύθερη να το πράξει, δεν σκοπεύει να θέσει την επιχειρησιακή σύμβαση σε εφαρμογή, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε τροποποίηση της.
Η ΝΕΟΓΑΛ απασχολεί 120 εργαζομένους και η Επιχειρησιακή Σύμβαση που έχει υπογράψει η εταιρεία με το σωματείο των εργαζομένων, και έχει τεθεί τυπικά σε ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου προβλέπει μείωση αποδοχών κατά 9% την επόμενη διετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες