ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/1/11

Πρόστιμα σε Δήμους



Με πρόστιμα που θα φθάνουν έως και το 15% των εσόδων τους θα χρεώνονται οι Δήμοι που δεν καταθέτουν έγκαιρα τα μηνιαία οικονομικά τους στοιχεία
Αυστηρές κυρώσεις σε δήμους που θα καθυστερούν σημαντικά την καταχώριση των στοιχείων τους, προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος, που εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, σχετικά με τη μηνιαία υποχρεωτική καταχώριση των οικονομικών στοιχείων των δήμων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι κυρώσεις θα φτάνουν μέχρι και την παρακράτηση της μηνιαίας απόδοσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ή θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 15%, αναλόγως με τη συχνότητα και τη βαρύτητα του παραπτώματος.
Κάθε δήμος υποχρεούται να ορίσει άμεσα έναν υπάλληλο που θα χειρίζεται τη βάση δεδομένων, ενώ ο δήμαρχος, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας, θα επωμίζονται την ευθύνη αποστολής των στοιχείων.
Επισημαίνεται ακόμη ότι οι εκτιμήσεις προς τα απολογιστικά στοιχεία για το έτος 2010 πρέπει να αποσταλούν μέχρι την 20η Φεβρουαρίου και τα τελικά απολογιστικά στοιχεία μέχρι την 30η Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες