ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/1/11

Οδηγοί σε απόγνωση



Πάνω από το 1,6 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Φόροι, αισχροκέρδεια και άνοδος των διεθνών τιμών, προκαλούν αυξήσεις εκτός ελέγχου
Έσπασε, για πρώτη φορά, το "φράγμα" του 1,6 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενώ σε επιμέρους πρατήρια οι τιμές διαμορφώνονται από 1,5 μέχρι 1,8 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (τιμοληψίες της Παρασκευής) στο 1,605 ευρώ ανά λίτρο, από 1,593 που ήταν η αμέσως προηγούμενη μέτρηση.
Η λιανική αυξήθηκε δηλαδή κατά 1,2 λεπτά το λίτρο, ενώ στο ίδιο διάστημα οι τιμές χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,8 λεπτά και οι τιμές διϋλιστηρίου υποχώρησαν οριακά, κατά 0,003 λεπτά.
Αρνητική εξέλιξη αποτελούν επίσης η άνοδος των διεθνών τιμών (η διεθνής τιμής της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στα 874 δολάρια ανά μετρικό τόνο, έναντι 841,75) καθώς και η ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, δεδομένου ότι τα καύσιμα τιμολογούνται σε δολάρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνουν οι βενζινοπώλες στο παρατηρητήριο τιμών, οι τιμές σήμερα ξεκινούν από 1,503 ευρώ (ελάχιστη τιμή στη Θεσσαλονίκη) και φθάνουν έως 1,81 ευρώ το λίτρο (μέγιστη τιμή στη Φθιώτιδα).
Αττική και Θεσσαλονίκη όπου κινείται σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι οι δύο φθηνότεροι νομοί της χώρας με μέση τιμή 1,581 και 1,578 ευρώ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες