ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/2/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 07/02/2011

Χωρίς ανάσα…

Χωρίς ανάσα… (Photo: Action Images)
Τέλος μπαίνει από σήμερα στους πανηγυρισμούς για τη νίκη με σκορ 1-0 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τον Παναθηναϊκό, αφού ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο και σημαντικό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μέσα στη βδομάδα επιστρέφουν Σισέ και Μπουμσόνγκ στις προπονήσεις.


Μόνο υπέρ του Παναθηναϊκού δεν ήταν τα προγνωστικά για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αφού εκτός από τις απουσίες και το …momentum ήταν υπέρ του «Δικεφάλου του Βορρά». Οι μεν γηπεδούχοι είχαν το ψυχολογικό αβαντάζ από την πρόκριση στο Κύπελλο ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό, σε αντίθεση με τους «πράσινους» που κουβαλούσαν τον ψυχοφθόρο αποκλεισμό από την ΑΕΚ στο 98’, για την ίδια διοργάνωση. Το γκολ του Νίνη όμως και η απόδοση συνολικά των παικτών του «τριφυλλιού» τον διατήρησαν στο κόλπο για το φετινό πρωτάθλημα, αφού στις εναπομείνασες εννέα αγωνιστικές όλα μπορούν να γίνουν.

Η ψυχολογία επέστρεψε στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά οι γιορτές και τα πανηγύρια κόβονται μαχαίρι από σήμερα. Η συνέχεια είναι επίσης δύσκολη για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού ακολουθούν δύο ντέρμπι με ΑΕΚ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός). Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε πως με εννέα νίκες οι «πράσινοι» μπορούν να κάνουν το ριπίτ, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μείνουν προσγειωμένοι.

Επιστρέφουν Σισέ και Μπουμσόνγκ

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει γνωστό αν και πότε μπορούν να ενισχύσουν στη συνέχεια την ομάδα τους οι Τζιμπρίλ Σισέ και Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο αρχηγός τους «τριφυλλιού» αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από αύριο, αφού κάνει εντατικές θεραπείες, ενώ ήθελε μάλιστα να αγωνιστεί ακόμα και στην αναμέτρηση της Τούμπας. Κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και με τον Γάλλος αμυντικό, ο οποίος θα ανεβάσει ρυθμούς μέσα στην εβδομάδα και πολύ δύσκολα δεν θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για το αθηναϊκό ντέρμπι της Κυριακής.

Από εκεί και πέρα επιστρέφει ο Βύντρα από τιμωρία, αντιθέτως με τον Σπυρόπουλο, ο οποίος καλείται να εκτίσει με την «Ένωση» την ποινή που του επιβλήθηκε για την αποβολή του χθες. Επίσης κανονικά θα αγωνιστεί και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, από τη στιγμή που ξεκίνησε βασικός με τον ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι έχει κάποιες μικροενοχλήσεις στην ποδοκνημική.

* Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κώστας Κατσουράνης που σημαίνει ότι θα απουσιάσουν σε ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς.

* Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι διεθνείς Κώστας Κατσουράνης, Λουκάς Βύντρα, Σωτήρης Νίνης και Νίκος Σπυρόπουλος, οι οποίοι θα ταξιδέψουν σήμερα στη Λάρισα για να ενσωματωθούν στην Εθνική ομάδα, για τον φιλικό αγώνα της Τετάρτης με τον Καναδά στη θεσσαλική πόλη.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (Photo: Action Images)
Σε ρυθμούς Άρη κινούνται από σήμερα στου Ρέντη, αφού παρελθόν αποτελεί ήδη η νίκη με σκορ 1-0 επί της Skoda Ξάνθης για τον Ολυμπιακό. Από την 22η αγωνιστική αρχίζουν τα δύσκολα για τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο «πακέτο» αγώνων, από το οποίο αν βγουν αλώβητοι θα φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ξεκινά προπονήσεις ο Μαΐα.

Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να μίλησε για δέκα τελικούς, αλλά αυτοί ξεκινούν ουσιαστικά από την ερχόμενη αγωνιστική και το ματς κόντρα στον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει ένα πρόγραμμα σερί δύσκολων αγώνων, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, ώστε να παραμείνει σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά το ματς με τους «κίτρινους» ακολουθεί το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, ο Πανιώνιος που «καίγεται» για βαθμούς στη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η ΑΕΚ εντός. Αν σε αυτούς τους αγώνες οι Πειραιώτες κάνουν το απόλυτο θα είναι και πρωταθλητές, αλλιώς ίσως μπλέξουν σε …περιπέτειες.

Ενόψει Άρη

Για την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος έμεινε εκτός με την Skoda κυρίως για προληπτικούς λόγους, όπως και τον Γιάννης Ποτουρίδη, ο οποίος θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μέσα στην εβδομάδα. Στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού θα βρίσκεται και ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί, λόγω της αποβολής του στον αγώνα Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πρέπει να αποφασιστεί σε ποιον από τους επόμενους τέσσερις αγώνες θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής του ο Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος κόντρα στους Ακρίτες συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ξεκινά προπονήσεις ο Μαΐα

Το «παρών» στην προπόνηση της Τρίτης, αφού σήμερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δώσει ρεπό, θα δώσει ο Αρτούρ Μαΐα. Ο Βραζιλιάνος χαφ θα δοκιμαστεί για μερικές ημέρες από τους Πειραιώτες και να πείσει θα αποκτηθεί. Το δοκιμαστικό trial θα κρατήσει για περίπου δέκα ημέρες.

Σκάουτερ της Σίτι στο Καραϊσκάκη

Από τα επίσημα του Καραϊσκάκη παρακολούθησε τον αγώνα ο σκάουτερ της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Τόνι Μπόουεν, ο οποίος δεν έγινε γνωστό ποιους παίκτες είχε στο στόχαστρό του, είχε έρθει στην Αθήνα για να δει τον Άρη και επ’ ευκαιρία πήγε να «τσεκάρει» και τον Ολυμπιακό. Το πιθανότερο είναι να ενδιαφέρεται για τους Βασίλη Τοροσίδη και Γιάννη Φετφατζίδη.

«Δεν φεύγω τώρα, το καλοκαίρι θα δούμε»

«Δεν φεύγω τώρα, το καλοκαίρι θα δούμε» (Photo: Action Images)
Ανοιχτό άφησε το παράθυρο της αποχώρησής του από την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Σταύρο Αδαμίδη. «Δεν φεύγω τώρα. Το καλοκαίρι, θα τα βάλουμε κάτω τα πράγματα και θα δούμε τι μπορεί να γίνει» ήταν τα λόγια του Ισπανού στον πρόεδρο της «Ένωσης». Εγγυήσεις αναμένεται να ζητήσει από τους διοικούντες τον «Δικέφαλο» για να μείνει και την επόμενη σεζόν.

Το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για τον Μανόλο Χιμένεθ επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του προπονητή της ΑΕΚ, Αλβάρο Τόρες, με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Goal”. Ο Τόρες δεν έκλεισε την πόρτα της παραμονής, αλλά τόνισε πως ο Ισπανός τεχνικός θέλει κάποιες εγγυήσεις από τη διοίκηση της ομάδας, ώστε να ξέρει αν συμβαδίζουν οι στόχοι τους.

«Ο Μανόλο θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Η δουλειά μου εμένα ως εκπροσώπου του είναι να διασφαλίσω το μέλλον του. Πάντα πρέπει να κοιτάς μπροστά. Ο Μανόλο έχει προτάσεις και από άλλες ομάδες και εμένα η δουλειά μου είναι να κάνω το καλύτερο για τον πελάτη μου γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Ο Μανόλο ήθελε να μείνει και στην Σεβίλλη, είχε συμβόλαιο, όμως τελικά η συνεργασία έληξε έπειτα από επιθυμία της διοίκησης. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Ο Μανόλο θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ, έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και δεν πρόκειται να φύγει τώρα. Βεβαίως για να συνεχίσει και τη νέα χρονιά θέλει να ξέρει τι συνθήκες θα επικρατούν και κατά πόσο θα έχει τα εχέγγυα για να μπορέσει να φτιάξει μια καλή ομάδα.

Θέλει να ξέρει αν θα μπορεί να δουλέψει σωστά και να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική. Θέλει να ξέρει αν οι ιδιοκτήτες του συλλόγου έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες με τον ίδιο. Για αυτό και θα συζητήσει μαζί τους. Πάντως τώρα που μιλάμε δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει την ομάδα
».

Ο ίδιος ο Χιμένεθ, μιλώντας τηλεφωνικώς στον Σταύρο Αδαμίδη είπε: «Δεν φεύγω τώρα. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ομάδα στα δύσκολα. Θα συνεχίσω να παλεύω, να δουλέψουμε και να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το Κύπελλο. Το καλοκαίρι, θα τα βάλουμε κάτω τα πράγματα και θα δούμε τι μπορεί να γίνει».

Από το περιβάλλον του προπονητή των «κιτρινόμαυρων» λένε ότι δεν έχει τάσεις φυγής. Αρκετά, όμως, θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα τελειώσει η χρονιά. Με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα πλέι οφ να αποτελούν καταλύτες.

Φόβοι για Γκέντσογλου

Μεγαλύτερη ζημιά απ, ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί είναι πολύ πιθανό να έχει υποστεί ο Σάββας Γκέντσογλου στο αριστερό του γόνατο. Οι πρώτες εκτιμήσεις από το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ έκαναν λόγο για κάκωση, αλλά λόγω των έντονων πόνων που έχει ο παίκτης και του πρηξίματος του ποδιού του εκφράζονται φόβοι για ρήξη χιαστού συνδέσμου. Ο Έλληνας μέσος θα υποβληθεί σήμερα σε μαγνητική τομογραφία ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει.

Ευρώπη… γίνανε!

Ευρώπη… γίνανε! Photo: Action Images
Ένα βήμα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό όνειρο έκανε η Καβάλα επικρατώντας 1-0 της Κέρκυρας, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Σπουδαία νίκη και για τον Εργοτέλη, 2-0 τον Πανιώνιο, ο οποίος συνεχίζει να «βολοδέρνει» στην ουρά της βαθμολογίας.

Νίκη και για τον Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 2-0 επί του Ατρόμητου στο Πανθεσσαλικό, ένα περίπου μήνα πριν οι δύο ομάδες συναντηθούν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.

Απόδραση με... δέκα από την Τούμπα για τον Παναθηναϊκό που επιβλήθηκε 1-0 του ΠΑΟΚ, με τέρμα που σημείωσε ο Σωτήρης Νίνης.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα στο www.sport-fm.gr

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα

Κυριακή 6/2

Εργοτέλης-Πανιώνιος 2-0

Αν μη τι άλλο, ήταν ξεκάθαρος… Στο ερώτημα «μέχρι πού μπορείς να φτάσεις;», ο Εργοτέλης απάντησε ορθά και κοφτά, «ως… την Ευρώπη»! Οι Κρητικοί, με μία αρχοντική εμφάνιση και γκολ των Σασιασβίλι (6') και Ζούνιορ (47') -ίσως το ομορφότερο που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας- επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου και έβαλαν… υποψηφιότητα για τα πλέι οφ και -γιατί όχι;- ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Κουμορτζί, που έβαλε τρικλοποδιά(!) στον Μπέτο και αποβλήθηκε στο 45'. Διαβάστε περισσότερα.



Καβάλα-Κέρκυρα 1-0

Η Καβάλα φέτος δεν «παίζει», δεν κοροϊδεύει… Έχει ξεκάθαρο στόχο και σε κάθε αγωνιστική τον πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ. Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, έχοντας τον Νικουλάε σε μεγάλα κέφια, πήρε το «τρίποντο» 1-0 κόντρα στην Κέρκυρα και το ευρωπαϊκό όνειρο έχει πάρει φωτιά. Ο Ρουμάνος επιθετικός πλασάροντας ιδανικά στο 41’ έδωσε τη νίκη στους «αργοναύτες», οι οποίοι εκτός του ότι είχα και δοκάρι με τον Ντουγκλάο στο 76’, διαμαρτύρονται και για δύο περιπτώσεις πέναλτι. Διαβάστε περισσότερα.



Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 2-0

Έναν μόνο πρωταγωνιστή είχε τελική «πρόβα» του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Οι Βολιώτες επικράτησαν 2-0 των «κυανόλευκων» χάρη σε τέρματα των Μαρτίν (45’+2’) και Ντολεζάι (52’). Διαβάστε περισσότερα.



Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη 1-0

Οι τρεις βαθμοί της νίκης κόντρα στην Skoda Ξάνθη, είναι το μοναδικό που θα κρατήσει ο Ολυμπιακός από την αναμέτρηση του για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ μόνο μία φορά και αυτό με την… συμβολή του Αντεφέμι (βρήκε η μπάλα στο χέρι του) και χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα καλή απόδοση, διεύρυναν με αυτό το 1-0 στα εννέα παιχνίδια το νικηφόρο σερί τους. Διαβάστε περισσότερα.



ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1

Σπουδαία νίκη, που τον κρατάει ζωντανό στην υπόθεση τίτλος πήρε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ με γκολ του Νίνη στο 10’, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες –με σημαντικότερη αυτή του Σισέ- και με δέκα παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, λόγω αποβολής του Σπυρόπουλου. Πληθώρα χαμένων ευκαιριών από τους γηπεδούχους, που είχαν και δοκάρι με τον Βιεϊρίνια. Διαβάστε περισσότερα.



Σάββατο 5/2

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 1-1

Υπό διαφορετικές συνθήκες το 1-1 του Αστέρα με την Λάρισα στην Τρίπολη, θα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για τους «βυσσινί» και ένα μέτριο για τους γηπεδούχους. Τώρα, όμως, τη στιγμή που και οι δύο αγκομαχούν στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, η ισοπαλία που έφεραν στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής ήταν το σενάριο που θα ήθελαν να αποφύγουν. Μάταια, όμως… Διαβάστε περισσότερα.



Πανσερραϊκός-Ηρακλής 1-2

Δεν χρειαζόταν να σβήσουν τα φώτα στις Σέρρες για να βυθιστεί στο σκοτάδι ο Πανσερραϊκός. Ο Ηρακλής με τον Μαχόπ από το 15ο λεπτό είχε δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους γηπεδούχους. Μετά την ημίωρη διακοπή (στο 32΄) λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν επηρεάστηκε και έφτασε στο 2-0 με πέναλτι του Μάρα. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν ένα τέρμα με τον Μπέλιτς, το οποίο δεν ήταν αρκετό για να πάρουν κάτι. Διαβάστε περισσότερα.



ΑΕΚ-Άρης 1-2

Μετά το «θρίλερ» με τον Παναθηναϊκό, ο Χιμένεθ είπε πως «ο Θεός ήταν ΑΕΚ». Σήμερα, όμως, ο… Πανάγαθος ήταν απασχολημένος! Ο άπιαστος Νέτο εξέθεσε κι εκείνος την τραγική άμυνα της ΑΕΚ, o Μπλάνκο δεν έφτανε για να αποτρέψει κι αυτή τη φορά την τιμωρία και ο ψυχωμένος Άρης έφυγε με δίκαιη νίκη (2-1) από το ΟΑΚΑ! Αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του ο Ματέος! Διαβάστε περισσότερα.



Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο 12/2

Εργοτέλης-Καβάλα (17:15)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (17:15)
Άρης-Ολυμπιακός (19:30)

Κυριακή 13/2

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Κέρκυρα-Πανσερραϊκός (15:00)
SKODA Ξάνθη-Ατρόμητος (17:15)
Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου (17:15)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19:30)
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες