ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/2/11

Το 15νθήμερο μαρτύριο του ελέγχου ξεκινάει σήμερα από την Τρόικα

Το πρώτο κλιμάκιο της τρόικας των ελεγκτών βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα. Αποστολή; Να ελέγξει βασικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας και να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία, που θα βοηθήσουν στη σύνταξη της τακτικής απολογιστικής έκθεσης για την πρόοδο της χώρας, με βάση τα προβλεπόμενα στο Μνημόνιο.
"Επαθλο"; Η χορήγηση της τέταρτης δόσης από το δάνειο των 110 δισ ευρώ. Το 15νθήμερο του μαρτυρίου, όπως πλέον το αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων, που περνούν από την καθιερωμένη πλέον "ιερή εξέταση", αρχίζει σε μερικές ώρες, ενώ το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι το εξής: Κάθε φορά, τα πράγματα γίνονται και χειρότερα. Γιατί; Επειδή, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι εξεταζόμενοι, οι εξεταστές τους γνωρίζουν, πλέον, πολύ καλά όλα τα κατατόπια και κατά συνέπεια, πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να τους ξεγελάσει.
Ο έλεγχος θα διαρκέσει έως τις 11 Φεβρουαρίου, αλλά από τις αρχές του επόμενου μήνα θα αρχίσει να γίνεται πιο "πολιτικός". Κι αυτό γιατί τότε αναμένεται το δεύτερο κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο θα αναλάβει να κάνει τις συναντήσεις και τις συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κα. Αν όλα πάνε καλά, αρχές Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η σύνταξη και η δημοσιοποίηση της τριμηνιαίας έκθεσης, που θα δίνει ή δεν θα δίνει το πράσινο φως για τα 15 δισ ευρώ της τέταρτης δόσης.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερο δόση του δανείου, μέχρι σήμερα, γι αυτό και ο έλεγχος θα είναι και πιο σκληρός. Το ΔΝΤ, από αυτά τα 15 δισ, θα καλύψει τα 4,9 δισ, τα οποία θα είναι και τα πρώτα τα οποία θα συμπεριληφθούν και σε μια πιθανή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού δανείου των 110 δισ (σσ τα προηγούμενα 9 δισ που έδωσε με τις τρεις πρώτες δόσεις το Ταμείο, δεν υπόκεινται σε αναδρομικότητα), ενώ ΕΕ και ΕΚΤ θα καλύψουν τα υπόλοιπα 10,1 δισ ευρώ.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες