ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/2/11

Παν. Ρουμελιώτης: «To ΔΝΤ δεν θα φύγει ποτέ από την χώρα»

Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία , ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτης αποκαλύπτει ότι οι συζητήσεις που γίνονται στην ΕΕ αφορούν όχι μόνο την επιμήκυνση του δανείου των 110 δις. ευρώ αλλά του συνόλου του ελληνικού χρέους.
Για τα μέτρα του Μνημονίου τονίζει ότι αυτά δεν έχουν επιβληθεί αλλά ήταν εισηγήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και στην ερώτηση για το πότε το ταμείο θα φύγει από την Ελλάδα , ο κ. Ρουμελιώτης απαντάει «Ποτέ». Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ποτέ δεν θα σταματήσουν εντελώς. Κάθε χώρα που είναι μέλος του ΔΝΤ με βάση το άρθρο 4 του οργανισμού κάθε χρόνο υπόκειται σε έλεγχο. Απλώς δεν θα είναι τόσο πιεστικοί οι έλεγχοι, γιατί οι όροι του μνημονίου θα έχουν υλοποιηθεί».
Για το πρόγραμμα επιτήρησης τονίζει ότι οι τακτικές επισκέψεις των στελεχών του ΔΝΤ θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα του 2013 όταν και λήγει η εκταμίευση του δανείου της Ελλάδας και μετά το 2013 το ταμείο θα παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή του δανείου που αρχικά είχε προβλεφθεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε 2 χρόνια.
«Εφόσον όμως αποφασιστεί η επιμήκυνση αποπληρωμής από 2 σε 5 χρόνια, οι επισκέψεις των κλιμακίων του ΔΝΤ θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της περιόδου αποπληρωμής του δανείου», προσθέτει ο κ. Ρουμελιώτης.
Για την συνολική λύση που προωθείται για το χρέος στην Ευρωζώνη και το ρόλος ντης Γερμανίας, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αναφέρει ότι η Γερμανία ως το ισχυρότερο μέλος της ΕΕ καλείται να συνεισφέρει ανάλογα με το οικονομικό της μέγεθος και έχει κάθε συμφέρον να προστατέψει τα οικονομικά της συμφέροντα.
Ο κ. Ρουμελιώτης τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των πόρων του κοινοτικού προυπολογισμού «ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης σε χώρες με ασύμμετρες διαταραχές και να στηριχθεί η οικονομική τους δραστηριότητα», ενώ δηλώνει υπέρ του ευρωομολόγου ως εργαλείου ανάπτυξης των χωρών που βρίσκονται σε ύφεση.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες