ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/2/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 09/02/2011

«Δύο νίκες, τίποτε άλλο»

«Δύο νίκες, τίποτε άλλο» 
Την πεποίθησή του πως με δύο νίκες κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα εξέφρασε στους συμπαίκτες του ο Φρανσουά Μοντεστό. Ο μέσος των «ερυθρολεύκων», ελλείψει τον Ελλήνων διεθνών, πήρε το ρόλο του αρχηγού και έθεσε τον στόχο για τις επόμενες εβδομάδες. Αμετακίνητος δίπλα στον Ιμπαγάσα ο Γάλλος χαφ και στα ντέρμπι.

«Πρέπει να τα κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Δύο νίκες να κάνουμε, τίποτε άλλο» ήταν τα λόγια του Μοντεστό στη χθεσινή προπόνηση προς τους συμπαίκτες του, για τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν για τη Σούπερ Λίγκα, κόντρα σε Άρη στη Θεσσαλονίκη και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Ο 31χρονος μέσος, το έχει μέσα του το αρχηγιλίκι, αφού φόραγε το περιβραχιόνιο στη Μονακό, όταν έφυγε ο Ζιβέ, ενώ είναι και αρχηγός της εθνικής Κορσικής (στα πρότυπα της εθνικής Καταλονίας) και ξέρει πόσο σημαντικοί είναι οι αγώνες που ακολουθούν. Με έξι βαθμούς στα συγκεκριμένα ματς, ο Ολυμπιακός θα είναι στη ...χειρότερη στο +10 από τη δεύτερη θέση και ουσιαστικά θα έχει "κλειδώσει" τον τίτλο.

Παραμένει δίδυμο με Ιμπαγάσα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η συνύπαρξή του Mοντεστό με τον Αριέλ Ιμπαγάσα στα χαφ είναι άκρως επιτυχημένη, με αποτέλεσμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει σκέψεις να το διατηρήσει και στα ντέρμπι, παρά την επιστροφή του Ντουντού. Ο Μοϊσές Ουρτάδο παραμένει ανέτοιμος (ίσως χάσει και το «αιώνιο» ντέρμπι), ενώ και ο Βραζιλιάνος δεν είναι σε φουλ ρυθμό από φυσικής άποψης, κάτι που ακόμα και όταν γίνει δύσκολα θα «πετάξει» εκτός ενδεκάδας τον Γάλλο.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και η κούραση, ιδίως του Ιμπαγάσα που είναι και μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και του Μοντεστό ο οποίος «καταπίνει» πολλά χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα. Από την άλλη το «δέσιμο» μεταξύ των δύο δεν μπορεί να μην προσμετρήσει με αποτέλεσμα η παρουσία τους κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, στη διάθεση του Βαλβέρδε αναμένεται να τεθεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παρά το γεγονός ότι έκανε πάλι ατομικό, αφού από σήμερα θα μπει όπως όλα δείχνουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο Ισπανός τεχνικός έχει ήδη κάνει κάποια πλάνα για το αρχικό σχήμα απέναντι στους «κίτρινους», αλλά τις τελικές του αποφάσεις θα τις πάρει με την επιστροφή των διεθνών και μετά τις τελευταίες προπονήσεις της εβδομάδας.

«Να μην δηλητηριαστεί η ομάδα»

«Να μην δηλητηριαστεί η ομάδα» 
Τους λόγους για τους οποίους εξέδωσε ανακοίνωση για να διαψεύσει το δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας περί συνάντησής του με τον Σισέ εξήγησε ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος τόνισε πως η κίνησή του αυτή δεν αποτελεί παρέμβαση στην διοικητική επιτροπή του Παναθηναϊκού. Ασυγκράτητος ο Σισέ. Προέκυψε Ιμορού.

«Η ανακοίνωσή μου βγήκε για να μη διασπαστεί και δηλητηριαστεί η ομάδα» δήλωσε στην εφημερίδα “Εξέδρα” ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης για το αν παρεμβαίνει στο έργο της διοικούσας επιτροπής του Παναθηναϊκού: «Αυτό ξεπερνάει τα όρια». Ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» αναρωτιόταν μάλιστα: «Πώς γίνεται σε μια συνάντηση, η οποία βέβαια ποτέ δεν έγινε και σύμφωνα με τα γραφόμενα ήταν μεταξύ δύο ανθρώπων, να εμφανίζεται ένας τρίτος άνθρωπος ο οποίος την παρακολουθεί; Και μάλιστα στο σπίτι μου». Παρόμοια ήταν και τα μηνύματα που προέκυπταν από το περιβάλλον του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έμεινε έκπληκτος όταν πληροφορήθηκε την …είδηση περί συνάντησής του Πατέρα.

Ασυγκράτητος…

Σε φουλ ρυθμούς προπόνησης αναμένεται να μπει από σήμερα ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος μετά τις εντατικές θεραπείες των τελευταίων ημερών περιμένει πως και πώς να επανέλθει. Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό σήμερα στον Παναθηναϊκό είναι αισιόδοξοι πως θα είναι «ετοιμοπόλεμος» για τον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ, αφού και με μία ή δύο προπονήσεις ο αρχηγός είναι σε θέση να αγωνιστεί, λόγω γερής κράσης.

Από την άλλη πλευρά, ο έτερος Γάλλος της επίθεσης, Σίντνεϊ Γκοβού, πολύ δύσκολα θα παίξει κόντρα στην «Ένωση» αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση στα δόντια στην πατρίδα του. Η επιστροφή του δεξιού μεσοεπιθετικού του «τριφυλλιού» έχει προγραμματιστεί για σήμερα ή το πολύ αύριο, αλλά ακόμα κι έτσι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θα τον υπολογίζει. Από τους υπόλοιπους παίκτες, ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη γάμπα και όπως όλα δείχνουν θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα από την Πέμπτη και θα είναι και αυτός έτοιμος για το παιχνίδι με τον «Δικέφαλο».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα καταστρώσει τα τελικά του πλάνα μετά την επιστροφή των διεθνών Καραγκούνη, Κατσουράνη, Νίνη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καντέ, Καπίνο και Μαυρία, οι οποίοι βρίσκονται με τις Εθνικές ομάδες Ανδρών, Παίδων και Νέων αντίστοιχα.

Προέκυψε Ιμορού

Τον Εμανουέλ Ιμορού φέρεται να θέλει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “footmercato”. Ο Ιμορού είναι 22 ετών, κατάγεται από το Μπενίν και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Σατορού (β' κατηγορία Γαλλίας), με την οποία φέτος έχει 19 συμμετοχές και μία ασίστ. Πέρυσι είχε αγωνιστεί δανεικός στην Γκενιόν (γ' Γαλλίας), έπαιξε σε 22 ματς και είχε ένα γκολ. Ο Ιμορού ξεκίνησε ως αριστερός χαφ και τώρα παίζει στη θέση του αριστερού μπακ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έχει εντυπωσιαστεί από τον Ιμορού και σκέφτηκε να τον πάρει και τον Ιανουάριο. Τον παίκτη επίσης φέρονται να θέλουν από τη Γαλλία οι Λιλ, Λοριάν, Νις, Λε Μαν, Χάβρη, Ναντ και από την Πορτογαλία η Πόρτο.

Να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός!

Να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός! 
Η κόντρα του Γιάννη Ιωαννίδη με τον μπασκετικό, Ολυμπιακό είχε κοπάσει, αλλά πλέον φούντωσε και πάλι. O πρώην προπονητής της ομάδας και νυν βουλευτής ζήτησε την πλήρη κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής των «ερυθρόλευκων» και τον μηδενισμό τους σε κάθε παιχνίδι όσο δεν του καταβάλλονται τα οφειλόμενα.

Ο «Ξανθός» προσέφυγε στις 31-1-2011 στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφέροντας ότι τα οφειλόμενα προς αυτόν είναι 2.350.000 ευρώ (μαζί με τους τόκους) από την καταγγελία της σύμβασης του με την πρώην ομάδα του για τις σεζόν 2000-01 και 2001-02 και όχι για δεδουλευμένα.

Η προσφυγή εκδικάστηκε τη Δευτέρα στην ΕΕΑ και απορρίφθηκε. Η Επιτροπή αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή παλαιότερη απόφασή της (2005) που είχε καταπέσει η εγγυητική για ποσό 300.000, με τον «Ξανθό» να εισπράττει τα 75.000, αλλά στη συνέχεια το θέμα να μπλοκάρει λόγω προσφυγής των «ερυθρόλευκων» σε αρμόδια δικαστήρια. Άρα, να καταπέσει η φετινή εγγυητική επιστολή για ποσό 225.000.

Ο Ιωαννίδης είχε μεν δικαιωθεί το 2002 και το 2003 από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΟΚ, αλλά η υπόθεση εκκρεμεί στα πολιτικά δικαστήρια τα οποία και οι Πειραιώτες θεωρούν ως αρμόδια.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες