9/2/11

Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη

Σε συμβολικό αποκλεισμό της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας (πρώην νομαρχία), προχώρησαν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, που μεταφέρουν μαθητές από απομακρυσμένες περιοχές σε σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων ενός έτους και τη μη υπογραφή της σύμβασής τους.
Οι ιδιοκτήτες μαζί με οδηγούς παρέταξαν γύρω από την περιφέρεια, πάνω από 100 λεωφορεία, αποκλείοντας για περίπου 1,5 ώρα το κτίριο, ενώ στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και γονείς, που από σήμερα τα παιδιά τους δεν μετακινούνται στα σχολεία, καθώς οι ιδιοκτήτες διέκοψαν τις μεταφορές, μέχρις ότου διευθετηθεί το πρόβλημα.
«Μέχρι να γίνει κάτι με την πληρωμή των οφειλών μας και τις συμβάσεις δεν θα
πραγματοποιήσουμε καμία μεταφορά. Από την αρχή της χρονιάς, από τότε που έληξε η σύμβαση, ουσιαστικά μεταφέρουμε τους μαθητές εθελοντικά, στηριζόμενοι στις δεσμεύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλης Πετζίκογλου.
Οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί των λεωφορείων ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διευθετηθεί το διαδικαστικό πρόβλημα για τις πληρωμές των δεδουλευμένων του 2010, καθώς και νομοθετική ρύθμιση από τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας.
Την Παρασκευή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα, μεταξύ των υφυπουργών Εσωτερικών και Παιδείας, Γιώργου Ντόλιου και Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Η Ομοσπονδία Γονέων νομού Θεσσαλονίκης και Σύλλογοι Γονέων, είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις, εάν δεν υπάρξει κάποια απόφαση μέχρι την Παρασκευή. «Θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις με τους Συλλόγους Γονέων στα σχολεία για να αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων. Δίνουμε ένα περιθώριο μέχρι την Παρασκευή», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Θώμογλου.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας, το πρόβλημα μετακίνησης αφορά περισσότερους από 7.000 μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης, και άλλους περίπου 4.000 μαθητές της Χαλκιδικής, όπου επίσης οι λεωφορειούχοι έχουν διακόψει τις μεταφορές.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες