ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/2/11

Ο Παλαιοκώστας έστειλε τον φάκελο - βόμβα

Για το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα, που σκότωσε τον υπασπιστή του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Γ. Βασιλάκη, κατηγορείται ο διαβόητος δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού Βασίλης Παλαιοκώστας.

Ο πρωταγωνιστής της απόδρασης με ελικόπτερο κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και για θανατηφόρα έκρηξη.
Δύο φορές απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Β. Παλαιοκώστας
Δύο φορές απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Β. Παλαιοκώστας
Η δικογραφία για τη δολοφονία Βασιλάκη διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές πριν από αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να εκδοθεί χθες από τον 13ο τακτικό ανακριτή Αθηνών νέο ένταλμα σύλληψης.
Το στοιχείο
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το αρχηγείο της Αστυνομίας, ο Β. Παλαιοκώστας εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Γ. Βασιλάκη, επειδή «αποτύπωμά του βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά επιστολικό φάκελο που στάλθηκε ταχυδρομικά στον τότε υπουργό». Οπως υποστηρίζει η αστυνομία, το αποτύπωμά του βρέθηκε σε κομμάτι από τον φάκελο που διαλύθηκε μετά την έκρηξη.
O αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Βασιλάκης
O αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Βασιλάκης
Ο καταζητούμενος δραπέτης δεν κατηγορείται για συμμετοχή σε συγκεκριμένη οργάνωση. Κατηγορείται ότι ο ίδιος συγκρότησε τρομοκρατική οργάνωση μαζί με άλλα άτομα και προέβησαν στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, με σκοπό τις ανθρωποκτονίες.
Το αρχηγείο της αστυνομίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας επέβαινε στο ύποπτο αυτοκίνητο (Audi A4) που καταδιώχθηκε το περασμένο Σάββατο έξω από τη Λιβαδειά, ενώ κατευθυνόταν προς την Αράχοβα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το ένα από τα δύο άτομα, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, πυροβόλησε με καλάσνικοφ κατά του περιπολικού της Ασφάλειας που τους ακολουθούσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του στον δεξιό μηρό.
Το ότι ο ένας από τους δύο δράστες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο ήταν ο Β. Παλαιοκώστας, διαπιστώθηκε από αποτυπώματά του που βρέθηκαν μέσα σε αυτό. Μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, τα δύο άτομα που επέβαιναν στο Audi εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο κοντά στη Χαιρώνεια και εξαφανίστηκαν με άλλο ΙΧ.
Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή της Αράχοβας είχε συλληφθεί ο αδελφός του Β. Παλαιοκώστα, Νίκος, που είναι έγκλειστος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.
Δολοφονία Βασιλάκη
Ανώνυμη οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη
Το πακέτο - βόμβα, που σκότωσε τον Γ. Βασιλάκη το βράδυ της 24-6-2010, είχε σταλεί δύο μέρες νωρίτερα ταχυδρομικώς από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κυψέλη, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού, στην οδό Βασ. Σοφίας. Ως αποστολέας αναγραφόταν στο φάκελο το όνομα του Χρ. Καραβέλα, για να παραπλανήσει με το σκεπτικό ότι είχε σχέση με την υπόθεση SIEMENS και απευθυνόταν προσωπικά στον κ. Χρυσοχοΐδη.
Μετά από επικοινωνία με το υπουργείο, ένας 26χρονος πολιτικός υπάλληλος που εργαζόταν στο γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη μετέφερε τον φάκελο στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη και έφτασε στον 7ο όροφο, χωρίς κανείς να το ελέγξει από το προσωπικό του κτιρίου της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ, που υποτίθεται ότι είχε τα σοβαρότερα μέτρα ασφαλείας.
Την επόμενη μέρα, ο Γιώργος Βασιλάκης άνοιξε τον φάκελο, μόλις 20 μέτρα από το γραφείο του υπουργού, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη που στοίχισε τη ζωή του, ενώ η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Λίγες μέρες αργότερα, στις 10-7-2010, εστάλη επιστολή για ανάληψη ευθύνης στην «Ελευθεροτυπία», από μια ανώνυμη οργάνωση, η οποία ανέφερε ότι θα γνωστοποιήσει το όνομά της μετά τις επόμενες ενέργειες, χωρίς αυτό να έχει συμβεί μέχρι σήμερα.
Β. Παλαιοκώστας
Πρώτη σύλληψη το 1986
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας βγήκε στην παρανομία από πολύ μικρός, ακολουθώντας τα χνάρια του μεγαλύτερου αδελφού του Νίκου και για χρόνια τα δύο αδέλφια ήταν ο «πονοκέφαλος» των διωκτικών αρχών για τις αναρίθμητες εντυπωσιακές ληστείες, αλλά και τις πολλές αποδράσεις. Πρώτη φορά ο Β. Παλαιοκώστας συλλαμβάνεται το 1986, σε ηλικία μόλις 20 ετών.
Πέρα από τις μεγάλες ληστείες, πρώτη εντυπωσιακή ενέργεια των αδελφών ήταν η απαγωγή του επιχειρηματία Αλ. Χαΐτογλου, το 1995.
Οι κορυφαίες ενέργειες του Β. Παλαιοκώστα, όμως, είναι οι δύο αποδράσεις με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ιούνιο του 2006 και τον Φεβρουάριο του 2009, μαζί με τον Αλβανό Αλκέτ Ριζάι. Ανάμεσα στις δύο αποδράσεις ο Βασίλης εμπλέκεται στην απαγωγή του Γ. Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη, ενέργεια που τον φέρνει για πρώτη φορά εμπλεκόμενο με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αφού ως συνεργός του συνελήφθη ο αντιεξουσιαστής Π. Γεωργιάδης.
Η ανάμειξή του από την αστυνομία στη φονική έκρηξη με θύμα τον Γ. Βασιλάκη είναι η πρώτη ανθρωποκτονία για την οποία κατηγορείται, αφού παρά το ότι τα δύο αδέλφια είχαν επικηρυχθεί για τη δράση τους, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν βάψει τα χέρια τους με αίμα.
ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ
ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες