ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/2/11

Citi: Δέκα παράγοντες που θα βελτιώσουν το κλίμα στις αγορές για την Ελλάδα

Στην χτεσινή έκθεση της με θέμα ««Θα λύσει η Ε.Ε. το γόρδιο δεσμό του ελληνικού χρέους;» η Citi εμφανίζεται πιο αισιόδοξη για την Ελλάδα σε σχέση με αντίστοιχη έκθεση της πριν τρείς μήνες.
Όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες, η Citi εκτιμά ότι θα συνεχίσουν να υποαποδίδουν των ευρωπαϊκών, ενώ σημειώνει ότι δεν δίνει σύσταση «buy» για καμία ελληνική τράπεζα και προτιμά τις κυπριακές. Θετική εμφανίζεται για Frigoglass και ΜΕΤΚΑ, ενώ βλέπει ότι οι κρατικές εταιρείες, όπως ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ, θα μπορούσαν να υπεραποδώσουν
Η Citi κάνει λόγο για αναθεώρηση της σύστασης ορισμένων εταιρειών λόγω
του νέου φορολογικού καθεστώτος, όπως για τον ΟΤΕ και εκτιμά ότι μερικές μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με ιδιαίτερα πιεσμένες αποτιμήσεις και πιθανότητα εταιρικών δράσεων μπορεί να υπεραποδώσουν, αναφέροντας την Ελλάκτωρ.
Ακόμη ο οίκος τονίζει δέκα παράγοντες που θα δημιουργήσουν ακόμα πιο θετικό κλίμα για την Ελλάδα, μερικοί από τους οποίους είναι:
- H επίλυση του προβλήματος με το δημόσιο χρέος
- Η καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού, κυρίως όσον αφορά τα έσοδα
- Η αποτελεσματική αναδιάρθρωση ή πώληση των ΔΕΚΟ
- Η άμεση προώθηση μεγάλων επενδύσεων
- Τα κίνητρα για την αγορά κατοικίας.
- Η εκμετάλλευση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας
- Η δρομολόγηση περισσότερων ιδιωτικοποιήσεων
- Η μεταφορά παράνομων δραστηριοτήτων σε νόμιμες
Τέλος η Citi επισημαίνει ότι οι περικοπές δαπανών θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και το ξεκαθάρισμα του τοπίου, με τις ισχυρότερες τράπεζες να ωφελούνται από το κλείσιμο ή την εξαγορά των αδύναμων ομολόγων τους.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες