9/2/11

Ούτε τσάι πλέον οι μετανάστες


Ούτε τσάι δεν θα πίνουν πλέον οι 237 μετανάστες, απεργοί πείνας οι οποίοι μέσω συνέντευξης Τύπου, ζήτησαν διάλογο με την κυβέρνηση.


Τέλος και στην κατανάλωση τσαγιού οι 237 μετανάστες, απεργοί πείνας, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους για 15η μέρα. Οι μετανάστες έδωσαν συνέντευξη Τύπου, ζητώντας διάλογο με την κυβέρνηση ενώ προειδοποίησαν πως "αν υπάρξουν θύματα, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα".

Το πρωί, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη στο κτίριο της ΓΣΕΕ.
Από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης ο Αμπντούλ Χατζί κάλεσε τα Μέσα Ενημέρωσης "να σταματήσουν τη λασπολογία", δηλώνοντας:
"Δεν επιτρέπεται κανένας να κάνει κουμάντο στον αγώνα μας, ούτε τα κόμματα, ούτε οι οργανώσεις. Εμείς παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις και από αυτό το κτίριο θα βγούμε είτε νικητές, είτε θα μεταφερθούμε στο νεκροταφείο".
Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη στις έξι το απόγευμα οργανώνεται στο Μουσείο συναυλία αλληλεγγύης στους μετανάστες με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Βασίλη Λέκκα, Δημήτρη Πουλικάκου και των συγκροτημάτων "Σπυριδούλα" και "Υπόγεια Ρεύματα".
Την Παρασκευή, εξάλλου, οργανώνεται ημέρα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας σε Ελλάδα και Ευρώπη γενικότερα, και το απόγευμα στις έξι πάλι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί πορεία από το Μουσείο μέχρι τη Βουλή με επιστροφή στον χώρο, όπου στεγάζονται οι 237 μετανάστες απεργοί πείνας.
"Έχει αναπτυχθεί πλατύ κίνημα συμπαράστασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό", δήλωσε το μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Πέτρος Γιώτης, ο οποίος διάβασε και μήνυμα συμπαράστασης της Κωνσταντίνας Κούνεβα προς τους μετανάστες απεργούς πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες