ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/2/11

8 στους 10 αγνοούν τα αιτήματα των απεργών

 Μαρία Κουρτσιλίδου-Μαρλιας Αλιμπέρτη

Οι γιατροί απεργούν, οι οδηγοί δεν κινούν, οι φαρμακοποιοί δεν πωλούν κι οι πιο πολλοί από μας αγνοούν…
Η απεργιακή πραγματικότητα της χώρας αποτελεί μάλλον «μυστήριο» για ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων. Παρά την οργή και την αγανάκτηση που ξεχειλίζει για την ταλαιπωρία που υποβάλλονται καθημερινά, δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν ούτε ένα από τα βασικά αιτήματα των απεργών.
Όπως προέκυψε από μίνι γκάλοπ του «Α.Τ.» σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, το 80% δήλωσε είτε ότι δεν γνωρίζει καθόλου είτε ότι οι απεργοί διεκδικούν το ίδιον συμφέρον παρακάμπτοντας την αναστάτωση που δημιουργείται στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις μερικών πολιτών που βρίσκονται σε σύγχυση: «Τι διεκδικούν δεν έχω καταλάβει…». Η απεργιακή «λαίλαπα» φέρνει εκνευρισμό στους επιβάτες των
συγκοινωνιών που είναι έτοιμοι για όλα, σύμφωνα με μια νεαρή επιβάτιδα, η οποία ανέφερε: «Δεν ξέρω ποια μέρα θα λιντσάρουν τους οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς»!..
Συνηθέστερες είναι δηλώσεις όπως «προφανώς θα έχουν τους λόγους τους για να απεργούν» και «έτσι θέλουν κι απεργούν»!
* Δήμος, 34 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος: «Ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο απεργούν και ποια είναι τα αιτήματά τους. Αδιαφορώ, γιατί ποτέ δεν μπόρεσαν πραγματικά να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μου όποτε τις χρειάστηκα».
* Ρίτα, 29 ετών, άνεργη: «Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι απαράδεκτο που απεργούν. Τι διεκδικούν; Δεν έχω καταλάβει. Να μη γίνουν ιδιωτική επιχείρηση; Να δω ποια μέρα θα λιντσάρουν τους οδηγούς. Εδώ, όλος ο κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και οι φαρμακοποιοί σκέφτονται αν θα «ανοίξει» το επάγγελμά τους».
* Ελίνα, 29 ετών, λογίστρια: «Όχι, δεν γνωρίζω και ούτε με αφορά! Δεν κάνουν και τίποτ’ άλλο από το να απεργούν».
* Λία, 40 ετών, ιδιωτική υπάλληλος: «Δεν ξέρω τους λόγους των απεργιών! Με τόσες απεργίες κάθε μέρα, πλέον, έχει γίνει ρουτίνα το θέμα».
* Σοφία, 29 ετών, ιδιωτική υπάλληλος: «Ναι… τώρα, που το λέτε… γιατί τόσες απεργίες; Νομίζω ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κάνουν απεργία γιατί τους σπάσανε το μονοπώλιο και ξαφνικά από εκεί, που είχαν φτάσει να παίρνουν 3.000 ευρώ, τώρα θα παίρνουν λιγότερα. Όσο για τους γιατρούς, γιατί τους αναγκάζουν να κάνουν λιγότερα εξωτερικά ιατρεία και θα παίρνουν λιγότερα φακελάκια».
* Μαρία Ζούλη, 80 ετών, με την αλλοδαπή Στεφανή που τη φροντίζει: «Δεν ξέρω γιατί απεργούν όλοι αυτοί αλλά ταλαιπωρούμαστε. Πήγαμε στο ΙΚΑ και φύγαμε. Είχαμε κλείσει ραντεβού πριν από 25 μέρες αλλά ο γιατρός απεργούσε».
* Γιώργος Β. 50 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος: «Δεν έχω καταλάβει γιατί απεργούν συνέχεια. Νομίζω επειδή θίγονται οικονομικώς κι εμείς ταλαιπωρούμαστε…».
* Λουκία Μ., 40 ετών, καθαρίστρια: «Δεν ξέρω γιατί απεργούν. Αλλά δεν μπορώ να αντιδράσω γιατί είμαι ξένη και μπορούν να μου πουν, αν δεν σ’ αρέσει πήγαινε στη χώρα σου».
* Δήμητρα Δ., 30 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας: «Δεν ξέρω τι να σας πω, έχουν τους λόγους τους προφανώς. Εμείς όμως βιώνουμε δύσκολα την κατάσταση. Δεν είμαι διατεθειμένη να δείξω ανοχή καθόλου πια. Δεν έβγαλα κάρτα για το μήνα αυτό συνειδητά».
* Θανάσης Β. 65 ετών, συνταξιούχος: «Εμένα μου έκοψαν τη σύνταξη και δεν έχω μέσο πιέσεως κι αυτοί που παίρνουν τόσα θέλουν να απεργήσουν; Είναι αδικία μεγάλη να πληρώσουν κι αυτοί όπως πληρώσαμε κι εμείς… Ταλαιπωρούμαστε αλλά πού να απευθυνθούμε. Η κυβέρνηση είναι απούσα…».
* Δήμητρα Στεφάνου, 17 ετών, μαθήτρια: «Προφανώς, για να επαναστατήσουν και για να διεκδικήσουν κάποια δικαιώματά τους. Ξέρω ότι οι απεργίες έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία, αλλά καλώς διεκδικούν γιατί ίσως βελτιωθεί κάτι».
* Κέλλυ, 20 ετών, φοιτήτρια: «Δεν ξέρω… Λόγω των απεργιών δεν πηγαίνω στη σχολή μου και γενικότερα υπάρχει πάρα πολλή κίνηση στους δρόμους ούτε με το αυτοκίνητο μπορούμε να μετακινηθούμε».
* Αντώνης Παπαδόπουλος, 58 ετών, συνταξιούχος: «Έτσι θέλουν κι απεργούν όχι γιατί έχουν δίκιο, έχουν συμφέροντα. Είναι ασύδοτοι… έχουν καταχρεώσει τα ταμεία. Στην Ελλάδα κανείς δεν σέβεται τίποτα ούτε το νόμο και οι πολιτικοί φοβούνται να τον εφαρμόσουν για να μην πάρουν πολιτικό ρίσκο».
* Αικατερίνη Χαϊμαντά, 67 ετών, συνταξιούχος: «Νομίζω ότι απεργούν γιατί έτσι αποφασίζουν οι οργανώσεις τους, πιστεύω ότι είναι αρκετοί αυτοί που δεν θέλουν να απεργήσουν».
adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες