ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/2/11

Όλη η Ελλάδα στους δρόμους



Μέρα γενικής απεργίας σήμερα και παραλύει το σύνολο της χώρας. οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί αναμένεται να είναι πολυπληθείς. Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό στο newsday όλες τις εξελίξεις.
Όλη η Ελλάδα στους δρόμους
Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία, οι τράπεζες, τα σχολεία, τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για ασφαλιστικά και μισθολογικά θέματα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, των εισιτηρίων και των διοδίων, ενώ ζητούν να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
Τα συνδικάτα εκφράζουν επίσης τη διαφωνία τους για τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση και υποστηρίζουν, ότι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και Επιχειρήσεων γίνονται με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και την εξεύρεση πόρων για τους δανειστές, ενώ μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων.
Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η μια στο Πεδίον του Άρεως από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί και η δεύτερη στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν:
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.
- Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και οι τραπεζοϋπάλληλοι.
-Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, το προσωπικό του ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι στην πρόνοια. Τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
- Απέχουν από τα καθήκοντά τους δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί του δημοσίου.
- Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
- Δεν θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
- Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.
- Απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, αλλά σε ώρες που δεν θα παρεμποδίζεται η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.
- Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία (Τρίτη και Τετάρτη).
- Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μετά από απόφαση της ΠΟΕΣΥ.
/www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες