ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/2/11

''Η Google υποκίνησε την αναταραχή στην Αίγυπτο''

''Η Google υποκίνησε την αναταραχή στην Αίγυπτο''Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης κατηγορεί την εταιρεία Google Inc, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, ότι υποκίνησε ταραχές κατά την επανάσταση που ανέτρεψε τον αιγύπτιο ηγέτη Χόσνι Μουμπάρακ.

"Δείτε τι έκαναν στην Αίγυπτο, αυτοί οι υψηλά ιστάμενοι διευθυντές της Google, πόσες χειραγωγήσεις της ενέργειας του λαού έγιναν εκεί", δήλωσε στην εφημερίδα "Ουόλ Στριτ Τζέρναλ" ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σέτσιν.

Ένα τόσο έντονο σχόλιο από έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν αποτελεί σαφή ένδειξη ότι αυξάνεται η ανησυχία μεταξύ των ρώσων
σκληροπυρηνικών για το ρόλο του Ίντερνετ στην αναταραχή που σάρωσε τον αραβικό κόσμο.

Ο Σέτσιν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ανησυχίες του. Το στέλεχος της Google Ουαέλ Γόνιμ έγινε ήρωας της εξέγερσης στην Αίγυπτο που οδήγησε στην εκθρόνιση του Μουμπάρακ.

Αντίθετα απ' ό,τι συμβαίνει με την κρατική τηλεόραση, το Ίντερνετ είναι αξιοσημείωτα ελεύθερο στη Ρωσία και συχνά δημοσιοποιούνται σ' αυτό δριμείες επικρίσεις κατά του Πούτιν, του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ολόκληρης της ρωσικής ελίτ.

Η Ρωσία δεν έχει θέσει μέχρι στιγμής περιορισμούς στο Ίντερνετ, όμως αναλυτές λένε πως υπάρχει μια ομάδα σκληροπυρηνικών που βρίσκεται κοντά στον Πούτιν και θα ήθελε να επιβληθούν έλεγχοι παρόμοιοι με αυτούς της Κίνας.

Ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο ζήτησε το Σάββατο αυστηρότερη κυβερνητική διαχείριση του Ίντερνετ και προειδοποίησε τα κορυφαία στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος ότι η Κίνα αντιμετωπίζει κοινωνικές συγκρούσεις που βαθαίνουν και θα θέσουν σε δοκιμασία την ικανότητα του κόμματος να διατηρήσει τον έλεγχο.
ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες