ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/2/11

«Ελάτε να μας σώσετε»



ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSDAY ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.
«Ελάτε να μας σώσετε»
Με τη συνδρομή ενός εμπορικού πλοίου θα ξεκινήσει αύριο ο επαναπατρισμός των Ελλήνων πολιτών από τη Λιβύη. Την ίδια στιγμή, σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο C 130, με το υπουργείο Εξωτερικών να αναμένει από τις λιβυκές αρχές άδειες υπερπτήσεως και προσγειώσεως.

Η ανακοίνωση του υπουργείου
«Κατόπιν συνεννοήσεων του Υπουργείου Εξωτερικών με τη ναυτιλιακή εταιρία «MINERVA», το εμπορικό πλοίο της τελευταίας με την επωνυμία «MINERVA ANTONIA» έχει καταπλεύσει στο λιμένα RA’S LANUF πλησίον της Σύρτης της Λιβύης και θα παραλάβει αύριο, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, Έλληνες πολίτες προς επαναπατρισμό.
Οι Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση επιβαινόντων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λιβύη στα τηλέφωνα (0021) 8213336978, (0021) 8213338563 ή, εναλλακτικά, με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο (0030) 2103681730.»
Οι Έλληνες υπολογίζονται περίπου σε 300. Οι περισσότεροι εργάζονται σε απομακρυσμένα εργοτάξια στην έρημο.
Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε ένας Έλληνας εργαζόμενος εργοστασίου στην έρημο της Λιβύης, ο οποίος με τηλεφώνημά του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» έκανε λόγο για ενόπλους πλιατσικολόγους, οι οποίοι εισέβαλαν στο εργοστάσιο και πυροβολούσαν αδιακρίτως.
Κραυγή αγωνίας
Ο Παναγιώτης Κορυφίδης, με τρεμάμενη φωνή, γεμάτη αγωνία, δήλωνε ότι στο εργοστάσιο δουλεύουν Έλληνες, Κύπριοι, καθώς και άτομα διαφόρων άλλων εθνικοτήτων, ενώ παράλληλα έδωσε τις συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο.
«Είμαστε καλά. Έχουμε νερό και τροφή για 3-4 μέρες μετά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Πριν από πέντε λεπτά οι ένοπλοι ήρθαν ξανά. Βοηθείστε μας! Σώστε μας!»
Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην έρημο της Λιβύης περίπου 500 χιλιόμετρα νοτίως της Βεγγάζης.
Δύο αεροπλάνα C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής καθυστερεί η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων καθώς οι λιβυκές Αρχές δεν εγγυώνται την ασφάλεια των ελληνικών μεταγωγικών.
NEWSDAY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες