ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/2/11

Στοιχεία για χρηματοδότηση ΜΚΟ


Φάκελο με στοιχεία για χρηματοδότηση ΜΚΟ, παρέδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο βουλευτής της ΝΔ, Α. Ντινόπουλος.


Φάκελο με στοιχεία για συγκεκριμένη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης παρέδωσε στην αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Μ. Κυβέλου, στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος.
Ο φάκελος παραδόθηκε στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργείται για τα κονδύλια, τα οποία έχουν διατεθεί από το Δημόσιο και την ΕΕ από το 1997 ως σήμερα, σε αυτού του είδους τις οργανώσεις.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες μετά την εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών και με αφορμή τόσο δημοσιεύματα στον Τύπο όσο και με την αναφορά ιδιώτη, για κατάχρηση των χρημάτων που λαμβάνουν κάποιες από τις περίπου 600 ΜΚΟ, οι οποίες φέρεται να έχουν εισπράξει περίπου 5,7 εκατομμύρια ευρώ τα έτη 2009 και 2010.
Αντίστοιχα την περίοδο 1999-2004 τα χρήματα, που φέρεται να εισέπραξαν, αγγίζουν τα 68 εκατομμύρια ευρώ.
Ο βουλευτής της ΝΔ παρέδωσε σήμερα στην Εισαγγελία φάκελο με στοιχεία, για θέμα που έχει φέρει και στη Βουλή, με ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα. Η υπόθεση αφορά την Οικολογική Κίνηση Δράμας, που φέρεται να έχει εισπράξει το ποσό των 532.500 ευρώ τη χρονική περίοδο 2002-2003.
Ωστόσο μέλη της οργάνωσης αρνήθηκαν σε επικοινωνία τους με το βουλευτή, όπως ίδιος ανέφερε στην Εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι το ποσό αυτό ουδέποτε μπήκε στα ταμεία της Κίνησης.
Στο φάκελο του βουλευτή περιέχονται οι δύο συμβάσεις χρηματοδότησης, που είχε υπογράψει με το Υπουργείο Εξωτερικών η Οικολογική Οργάνωση Δράμας, τα επίμαχα έτη. Από τις συμβάσεις προκύπτει ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης ήταν 105.000 ευρώ, από τα οποία η Κίνηση, τελικώς, εισέπραξε 84.000 ευρώ, καθώς δε εκταμιεύθηκε ποτέ η τελευταία δόση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Α. Ντινόπουλο, ο αρμόδιος υπουργός, Δ. Δρούτσας, βάσει των στοιχείων του υπουργείου βεβαιώνει ότι από τα ταμεία του ΥΠΕΞ βγήκε το ποσό των 532.500 ευρώ.
Έτσι, προκύπτει διαφορά 448.500 ευρώ τα οποία "έφυγαν" προφανώς από τα ταμεία του ΥΠΕΞ, αλλά δεν πήγαν στη Δράμα.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες