ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/2/11

Forbes: Το ελληνικό φαινόμενο "Δεν Πληρώνω"

Εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενεί το αμερικανικό περιοδικό Forbes για το κίνημα «Δεν Πληρώνω» στη χώρα μας...
 
Forbes: Το ελληνικό φαινόμενο Δεν Πληρώνω
«Στήνουν μπλόκα στους σταθμούς των διοδίων και αφήνουν τους οδηγούς να περνούν ελεύθερα. Καλύπτουν τα ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς έτσι ώστε το επιβατικό κοινό να μην πληρώνει. Ακόμα και οι γιατροί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, εμποδίζοντας τους ασθενείς να καταβάλουν το εισιτήριο νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία», αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό σκιαγραφώντας τη δράση του κινήματος.

Μερικοί αποκαλούν τη στάση αυτή «ανυπακοή», άλλοι «τζαμπατζιλίκι». «Όπως και να΄ ναι το
κίνημα «Δεν Πληρώνω» έχει προκαλέσει αναστάτωση στη χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα λιτότητας, όπως υψηλότερους φόρους, περικοπές μισθών και συντάξεων και αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς», αναφέρεται.

Το περιοδικό Forbes επιχειρεί να εξηγήσει την οργή αυτών των ανθρώπων, κάνοντας αναφορά σε σκάνδαλα πολιτικής διαφθοράς, όπως η υπόθεση Βατοπαιδίου.

«Οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει τους φόρους τους, έτσι θα έπρεπε να μπορούν να κινούνται δωρεάν», λέει ένας διαμαρτυρόμενος μπροστά από το μετρό του Συντάγματος.

Οι επικριτές του κινήματος ωστόσο λένε ότι πρόκειται για «τζαμπατζήδες», οι οποίοι είναι οι ίδιοι που οδήγησαν και τη χώρα στην οικονομική κρίση.

Πάντως πολλοί λένε ότι το μήνυμα του κινήματος «Δεν Πληρώνω» είναι κάτι άλλο, πολύ πιο απλό: είναι η άρνηση των πολιτών να πληρώνουν για τα λάθη των περασμένων κυβερνήσεων, που κατηγορούνται ότι έριξαν τη χώρα στη διαφθορά και την ευνοιοκρατία.
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες