23/2/11

Απόκριες στο δήμο Αθηνών


Απόκριες στο δήμο Αθηνών

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό

Για φέτος τις Απόκριες η επιδίωξη του δήμου Αθηναίων είναι να προσφέρει σε όλους ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές της πόλης. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων και τις 7 Δημοτικές Κοινότητες (διαμερίσματα).

Φέτος ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων θέλησε να κινηθεί σε τρεις άξονες: α)περιορίζοντας τις δαπάνες, β) χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους (Μουσικά Σύνολα, Φιλαρμονική Ορχήστρα) και γ) συνεργασία με τα διαμερίσματα και τοπικούς φορείς.

Η Πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού Άννα Φιλίνη σημειώνει:
«Σε αυτή τη δύσκολη για όλους εποχή, ο Δήμος Αθηναίων κατάφερε να διατηρήσει τα δρώμενα για τους δημότες, προσφέροντάς τους μ’ αυτόν τον τρόπο μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά τους. 
Αυτό που επιδίωξε ο Δήμος Αθηναίων ήταν, αφενός να προσφέρει όσα μπορεί περισσότερα στα παιδιά, δεδομένου ότι οι Αποκριές είναι η γιορτή των παιδιών, και αφετέρου να μεταφέρει την εορταστική ατμόσφαιρα στις γειτονιές της πόλης.

Το εικαστικό κομμάτι της φετινής Αποκριάς δημιούργησε ο ζωγράφος – σκιτσογράφος Αλέξης Κυριτσόπουλος και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα που αποδέχτηκε την πρότασή μας.»

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις 11.30 πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά με πολλή μουσική από τη Γιούλη Τσίρου και εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς.

Τις δύο Κυριακές 27/2 & 6/3 τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Όλος ο χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα ενώ θα περιμένουν τα παιδιά εμψυχωτές, μασκότ, εργαστήρια, face painting, μουσική, αλλά και πολλά αποκριάτικα δρώμενα. 

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα Μουσικά του Σύνολα, που έχουν όλα αυτά τα χρόνια να παρουσιάσουν εξαιρετική δουλειά, και έτσι θα μπορέσουμε να τα απολαύσουμε στις φετινές γιορτές για την Αποκριά.

Τέλος, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων υπόσχεται μουσικές εκπλήξεις στους κατοίκους της πόλης μας καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

Η αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου σε δύο σημεία της πόλης: στο Λόφο του Φιλοπάππου (11.00) με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής των Μουσικών Συνόλων με τους Λάκη Χαλκιά και Νάντια Καραγιάννη και στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (11.30) , όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων. 

Πάρκο ΚΑΠΑΨ: Τριφυλλίας και Λάμψα - Αμπελόκηποι


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα


Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο 210 3621601, στη Γραμμή του Δημότη 1595 και στο www.cityofathens.gr και www.athenscityculture.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες